Τάρτα μήλου με σφολιάτα

0
143

Συστατικά

  • Υλικά:
  • 1 έτοιμο ανοιγμένο φύλλο σφολιάτας (βουτύρου καλύτερα),
  • Λίγο αλεύρι,
  • 10 μέτρια πράσινα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 16 κουταλιές ζάχαρη,
  • 60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) παγωμένο βούτυρο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη,
  • 1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη,
  • 2 κουταλιές μέλι,
  • Παγωτό βανίλια, κερασάκια γλασέ για το σερβίρισμα,
  • Αποξηραμένα φετάκια μήλου για γαρνίρισμα (προαιρετικά).

Βήματα

  • Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και κόβετε 4 δίσκους ζύμης διαμέτρου 18 περίπου εκατοστών. Τους βάζετε πάνω σε ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα.

  • Βήμα 2

    Βάζετε τα φετάκια των μήλων αρμονικά πάνω στη σφολιάτα και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο. Ψήνετε τις στο φούρνο τις τάρτες για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μήλα και να καραμελλώσουν. Πριν τις σερβίρετε, τις αλείφετε με μέλι.

  • Βήμα 3

    Προσθέτετε πάνω από 1 μπαλίτσα παγωτό βανίλια και 1 κερασάκι γλασέ. Αν θέλετε, τις γαρνίρετε και με αποξηραμένα φετάκια μήλων.

    Από τον σεφ Μάριο Χατζηιωσήφ.