Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕντυπωσιακά30 εκατομμύρια ευρώ σε καρκινοπαθείς μετά το θάνατο της 92χρονη και δίνει...

    30 εκατομμύρια ευρώ σε καρκινοπαθείς μετά το θάνατο της 92χρονη και δίνει μάθημα ζωής

    Τριάντα εκατομμύρια ευρώ άφησε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις η Elizabeth O’Kelly, μια χήρα από την πολιτεία του Laois στην Ιρλανδία, έπειτα από τον θάνατό της, τον Δεκέμβριο του 2016, σε ηλικία 92 ετών, σύμφωνα με το BBC.

    Παρότι εκείνοι που ήξεραν την Elizabeth O’Kelly μιλούν για μια ευγενική και γενναιόδωρη φίλη, γνωστή για την έμπρακτη καλοσύνη της, κανείς, ούτε από τον στενό της κύκλο, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την εν λόγω προσφορά.

    Η «τάξη μεγέθους» της φιλανθρωπίας της έγινε πλήρως αντιληπτή μόνο αφού πέθανε. Μια φίλη της, η κυρία Elizabeth Connelly, δήλωσε πως η εκλιπούσα, βοηθούσε συχνά την αρχαιολογική κοινότητα του Kildare, στην οποία ήταν και οι δυο μέλη.

    «Ήξερα πως ζούσε άνετα, ωστόσο δεν είχα γνώση σε ποιο βαθμό» επισημαίνει.

    Η O’Kelly, είχε γεννηθεί στην Γαλλία και ήταν μέτοχος της Clylim Properties που δραστηριοποιείται στο Δουβλίνο και πιστεύεται πως τα 30 εκατομμύρια ευρώ προήλθαν από την πώληση του ομίλου της εφημερίδας Leinster Leader το 2005.

    Το BBC μεταδίδει, επικαλούμενο την φίλη της, ότι μόλις πουλήθηκε ο όμιλος, η O’Kelly έδωσε στους εργαζόμενους 3.000 στερλίνες στον καθένα.

    «Πίστευε πως το προσωπικό δούλευε σκληρά και ήθελε να πει ευχαριστώ σε όλους τους και αυτός ήταν ο λόγος που έκανε αυτό τη γενναιόδωρη προσφορά.»

    «Έπραξε έξυπνα, το ποσόν ήταν γενναίο αλλά και χαμηλό ώστε να μην επηρεάσει αρκετά την φορολόγηση των εργαζομένων» αναφέρει η φίλη της.

    Οι Irish Times μεταδίδουν ότι η εκλιπούσα ζούσε απλά, συνεσταλμένα και λιτά, όμως ήταν ανοιχτοχέρα με τους φίλους της.»

    Η O’Kelly είχε γεννηθεί στην Γαλλία τον Ιανουάριο του 1924 και ορφάνεψε μόλις ήταν ακόμη βρέφος. Μεγάλωσε με μια θεία της στο Δουβλίνο.

    Σε ηλικία 21 ετών παντρεύτηκε έναν χειρούργο κτηνίατρο του Βρετανικού Στρατού. Έζησαν στην κομητεία του Kidare όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής για την κοινωνική της ζωή και την αγάπη της στα ταξίδια.

    «Ταξίδεψε εκτενώς στην Ιρλανδία και σε όλο τον κόσμο» δηλώνει χαρακτηριστικά η κυρία Connelly συμπληρώνοντας ότι η εκλιπούσα πέρασε αρκετό χρόνο εκτός της χώρας και είχε περιουσία στην Γαλλία.

    «Μιλούσε τα πιο όμορφα Γαλλικά και μαγείρευε το πιο όμορφο γαλλικό φαγητό.»

    Πού πηγαίνουν τα χρήματα

    Το Royal National Lifeboat Association, το Irish Cancer Society, το Irish Heart Foundation, το Irish Kidney Association και το Irish Society for Autistic Children είναι οι οργανώσεις που θα μοιραστούν σε ίσα μερίδια τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

    Η πρώτη οργάνωση, που διαχειρίζεται έναν στόλο ναυαγοσωστικών σκαφών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσε στο BBC ότι με την δωρεά θα σώζονται ζωές για πολλά χρόνια ακόμα.

    Η O’Kelly υποστήριζε εδώ και χρόνια τον οργανισμό.

    «Είναι μια μεγάλη δωρεά και το Royal National Lifeboat Association θα εξετάσει όλα τα σενάρια για να εξασφαλίσει πως οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν όπου υπάρχει ανάγκη με τρόπο που θα αντανακλά την υποστήριξη της κυρίας O’Kelly» τόνισε εκπρόσωπος.

    Το Irish Kidney Association θα χρησιμοποιήσει τους πόρους για να φτιάξει ένα σπίτι φιλοξενίας και υποστήριξης των ασθενών που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα ενώ εξετάζει την περίπτωση ολοκλήρωσης μιας μονάδας αιμοκάθαρσης. Χρήματα θα δοθούν και στην ιατρική έρευνα.

    Η δωρεά αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία του Irish Cancer Society, αναφέρει το BBC. Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε πως τα χρήματα θα επιτρέψουν να γίνουν αλλαγές μεγάλης κλίμακας, που δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αλλιώς.

    «Εκ μέρους όλων των καρκινοπαθών στην Ιρλανδία, τους υποστηρικτές μας και τους τους εθελοντές μας, είμαστε βαθιά ευγνώμονες απέναντί της που έκανε κάτι τέτοιο εφικτό.»

     

    • Tags
    • .
    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα