Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΔιατροφήΔιατροφή βασισμένη στα λαχανικά. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

    Διατροφή βασισμένη στα λαχανικά. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

    Μία διατροφή βασισμένη στα λαχανικά δεν είναι κάτι καινούριο. Αντίθετα υπάρχει ανέκαθεν στον ανθρώπινο πολιτισμό. Για το 2019 όμως η συγκεκριμένη διατροφή κινεί το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων γυναικών. Το Instagram έχει καταληφθεί από πολύχρωμα λαχανικά ενώ η Beyonce προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε φαν που υιοθετούν αυτό τον τρόπο ζωής.

    Η διατροφή αυτή λοιπόν γίνεται πολύ δημοφιλής και όχι τυχαία αφού έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Δεν πρόκειται για vegan διατροφή αφού δεν χρειάζεται κανείς να σταματήσει να τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα για παράδειγμα για να την κάνει. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τι γίνεται με αυτή την διατροφή που μάλλον ήρθε για να μείνει.

    Τι πρέπει να γνωρίζεις για την διατροφή που βασίζεται σε λαχανικά

    Γιατί ξεχωρίζει από την δίαιτα για vegan

    salata laxanikwn me ayga

    Προφανώς μία διατροφή βασισμένη στα λαχανικά περιέχει κυρίως λαχανικά. Όμως δεν είναι το ίδιο με την vegan διατροφή. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όσοι και όσες την κάνουν κυρίως τρώνε λαχανικά, φρούτα και καρπούς πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Όμως από αυτή την δίαιτα δεν αποκλείονται τα αυγά, το τυρί, το γιαούρτι και το ψάρι. Δεν πρόκειται λοιπόν για μία αυστηρή διατροφή γεμάτη περιορισμούς.

    Λόγοι για να κάνεις μία διατροφή βασισμένη στα λαχανικά

    kalathi me laxanika

    Μία τέτοια διατροφή έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Βασικά όλα τα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν έχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη υγεία. Όσον αφορά την ζωική πρωτεΐνη που αντικαθίσταται από την φυτική λέγεται πως βοηθάει ενάντια σε ασθένειες όπως ο διαβήτης και τα νοσήματα της καρδιάς. Έτσι η πίεση και η χοληστερίνη είναι υπό έλεγχο.

    Ένας άλλος λόγος που πολλοί επιλέγουν αυτή τη διατροφή είναι τα οφέλη που έχει για το περιβάλλον. Ένα από τα προβλήματα που δημιουργούνται με την ζωική παραγωγή είναι το λεγόμενο αποτύπωμα άνθρακα που χειροτερεύει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών

    kopela kathetai anamesa se laxanika

    Κάθε σύστημα διατροφής έχει τα θετικά και αρνητικά του. Επίσης δεν το γεγονός πως για μία γυναίκα είναι η καλύτερη επιλογή δεν σημαίνει πως είναι και για κάποια άλλη. Κάθε οργανισμός έχει δικές του ανάγκες. Είναι σημαντικό να μην ακολουθούμε αυστηρές δίαιτες με πολλούς περιορισμούς για καιρό. Αντίθετα συνήθως για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα πρέπει να τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο.

    Η αλήθεια είναι πως ενώ τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, δεν τα έχουν σε μεγάλη ποσότητα. Ειδικά η πρωτεΐνη και τα ωμέγα 3 είναι σε μεγαλύτερες ποσότητες στο κρέας και τα ψάρια. Επίσης δεν περιέχουν ολόκληρες πρωτεΐνες σαν αυτές που προσφέρει το κρέας. Για να πάρει κανείς την ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός σε τέτοιου είδους διατροφές συνήθως πρέπει να κάνει συνδυασμούς τροφών που θα του δώσουν αρκετή πρωτεΐνη.

    Tips για μία διατροφή βασισμένη στα λαχανικά

    kopela trwei salata

    Αν θες να δοκιμάσεις την διατροφή που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν:

    • Ζήτησε την συμβουλή του γιατρού σου
    • Ξεκίνα με αργά βήματα
    • Μην αλλάξεις απότομα την διατροφή σου
    • Ξεκίνα να πίνεις κάποιο φυτικό γάλα
    • Φάε κρέας μία στο τόσο
    • Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό
    • Μην βάλεις πολλούς περιορισμούς

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα