Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΣυνταγέςΜαρμελάδα βερίκοκο

    Μαρμελάδα βερίκοκο

    Υλικά

    • 2 κιλά βερίκοκα (καθαρό βάρος)
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

    Διαδικασία

    Πλένουμε τα βερίκοκα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τον πουρέ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (20-30 λεπτά). Είμαστε πάνω από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

    Συμβουλές:

    • Η αναλογία για τη συγκεκριμένη μαρμελάδα είναι 1 μερίδα βερίκοκα προς 1/2 ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσουμε δηλαδή 1 κιλό βερίκοκα, τους ρίχνουμε 500 γρ. ζάχαρη.
    • Διατηρείται στο ψυγείο το πολύ για τρεις ημέρες.

    ΠΗΓΗ:.gastronomos.gr/

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα