Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ κόρη της Μπριζίτ Μακρόν για την μητέρα της και τον Γάλλο...

    Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν για την μητέρα της και τον Γάλλο πρόεδρο:

    Αποκαλυπτική συνέντευξη της 35χρονης Τιφέν Οζιέρ για την μητέρα της Μπριζίτ Μακρόν, μετά την επίθεση που δέχθηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας για την εμφάνισή της από τον πρόεδρο της Βραζιλίας – Τι θέση πήραν τα ανήλικα εγγόνια της οικοδέσποινας του Ελιζέ;

    Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε την Πέμπτη το βράδυ η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, Τιφέν Οζιέρ, στον παρουσιαστή Σιρίλ Χανουνά στην εκπομπή Balance ton post του τηλεοπτικού δικτύου Canal 8, με αφορμή την σεξιστική επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα η μητέρα της από τον πρόεδρο της Βραζιλίας και μέλη της κυβέρνησής του.

    Μετά τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αμαζονία, ξεκίνησε η αντιπαράθεση μεταξύ του Εμμανουέλ Μακρόν και του Ζαΐχ Μπολσονάρο, μετά τις επικρίσεις του Γάλλου προέδρου για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Βραζιλία την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή. Όμως, η αντιπαράθεση αυτή έλαβε προσωπικό χαρακτήρα όταν ο 64χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας έκανε αγενείς αναφορές για την ηλικία και την εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας σε ανάρτηση υποστηρικτή του στο Facebook.

    Η προσβλητική για την σύζυγο του Μακρόν ανάρτηση στο διαδίκτυο είχε μια φωτογραφία με την Μπριζίτ Μακρόν και μία άλλη με την 37χρονη τρίτη σύζυγο του Μπολσονάρο, Μισέλ, από την ημέρα της ορκωμοσίας του προέδρου της Βραζιλίας. «Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν κυνηγάει τον Μπολσονάρο», έγραψε ο οπαδός του Μπολσονάρο, υπονοώντας, προφανώς, ότι η σύζυγος του Μακρόν δεν διαθέτει τόσο καλή εμφάνιση όσο η Πρώτη Κυρία της Βραζιλίας. Ο Μπολσονάρο έγραψε κάτω από την ανάρτηση: «Μην τον ταπεινώνετε, χα χα».

    Η Τιφέν Οζιέρ, δικηγόρος και μητέρα δύο παιδιών από την πρώτη στιγμή που η μητέρα της δέχθηκε χυδαία επίθεση για την εμφάνισή της από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας στο Facebook τάχθηκε στο πλευρό της και έσπευσε να την υπερασπιστεί. Το ίδιο έκαναν απλοί πολίτες από την Γαλλία και την Βραζιλία με μηνύματα συμπαράστασης αλλά και πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Νικολά Σαρκοζί και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.


    «Να δώσει κλωτσιά» σε αυτόν που προσέβαλλε την Μπριζίτ Μακρόν ήθελε η μικρή εγγονή της

    «Ήμουν πολύ θυμωμένη, επειδή, όπως μπορείτε να φανταστείτε, όταν προσβάλλουν δημοσίως την μητέρα σας, αυτό σας κάνει πολύ, πολύ θυμωμένους. Ήμουν έκπληκτη, για μένα ήταν πρωτοφανές και ξαφνικό το γεγονός ότι μπορούσα να ακούω από υπεύθυνους πολιτικούς από τους οποίους περιμένουμε μια υποδειγματική συμπεριφορά να προσβάλλουν δημοσίως μία γυναίκα ενώ βρισκόμαστε στο 2019», δήλωσε η Τιφέν Οζιέρ.

    Η ίδια πρόσθεσε πως ό,τι συνέβη εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν της θύμισε «άλλες εποχές». Η Τιφέν Οζιέρ αναφέρθηκε και στις δύο κόρες της, 6 και 4 ετών, στις οποίες, όπως είπε, προτίμησε η ίδια να μιλήσει για το γεγονός, παρά να το μάθουν από τους συμμαθητές τους. Μάλιστα, η μία από τις δύο εγγονές της Μπριζίτ Μακρόν είπε πως «θέλει να δώσει κλωτσιά» σε αυτούς που την προσέβαλλαν.

    «Σκέφθηκα ότι έχει δίκιο, πρέπει να δώσουμε κλωτσιά», ανέφερε η Τιφέν Οζιέρ και αποφάσισε να υπερασπιστεί δημόσια την μητέρα της, σκεπτόμενη πως έτσι υπερασπίζεται όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα επίθεσης.


    Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν στο πλευρό της μητέρας της με το hashtag #BalanceTonMiso

    Η Τιφέν Οζιέρ, μετά την σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η μητέρα της από τον πρόεδρο της Βραζιλίας και τους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών, ξεκίνησε στο Twitter το κίνημα ” Balance ton miso (πέταξε τον μισογυνισμό σου) με το hashtag #BalanceTonMiso. «Βρισκόμαστε στο 2019 και οι υπεύθυνοι πολιτικοί έχουν στόχο μια γυναίκα- δημόσιο πρόσωπο για την εμφάνισή της. Ας αφυπνιστούμε.», ανέφερε σε βίντεο στο Twitter η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν πριν μία εβδομάδα.


    Τι αποκάλυψε η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν για την σχέση του προέδρου της Γαλλίας με την μητέρα της

    Όταν η μικρότερη κόρη της οικοδέσποινας του Ελιζέ ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή για την σχέση του 41χρονου Εμανουέλ Μακρόν με την 66χρονη σύζυγό του, εκείνη απάντησε: «Είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι» και πρόσθεσε: «Που το θεωρώ πολύ όμορφο γιατί το ενώνει μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης». Η Τιφέν Οζιέρ ανέφερε πως έχει ακούσει πολλά, ειδικά στην αρχή της σχέσης του ζευγαριού, για την διαφορά ηλικίας που έχει ο Μακρόν με την σύζυγό του και πρόσθεσε πως εκείνοι που κάθονται και γράφουν πίσω από έναν υπολογιστή διάφορα πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν δυσφημίζουν κάποιον.


    Το σκάνδαλο για την σχέση του μαθητή με την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη καθηγήτρια και ο γάμος

    Η Μπριζίτ Μακρόν ήταν παντρεμένη με τον τραπεζίτη Αντρέ Οζιέρ, πατέρα των τριών παιδιών της. Καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών την δεκαετία του ’90 υπηρετούσε σε Λύκειο της Αμιένης, στη βόρεια Γαλλία, όταν γνώρισε τον 15χρονο τότε μαθητή Εμανουέλ Μακρόν. Εκείνη τότε ήταν 40 ετών. Όταν η σχέση του ασυνήθιστου ζευγαριού έγινε γνωστή ξέσπασε σκάνδαλο στην μικρή πόλη και οι γονείς του Μακρόν τον έστειλαν στο Παρίσι να συνεχίσει το Λύκειο.

    Όμως, η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ συνέχισαν τις επαφές, μιλούσαν επί ώρες στο τηλέφωνο και τελικά, εκείνη μετακόμισε στη γαλλική πρωτεύουσα. Τον Ιανουάριο του 2006 χώρισε τον σύζυγό της και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον Μακρόν στο δημαρχείο της πόλης Τουκέ, όπου η Μπριζίτ διαθέτει εξοχική κατοικία.


    Γιατί μίλησε δημόσια για την επίθεση στην Μπριζίτ Μακρόν μόνο το ένα από τα τρία παιδιά της

    Η Τιφέν Οζιέρ, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ήταν το μόνο από τα τρία παιδιά που δέχθηκε να μιλήσει δημόσια στην τηλεοπτική εκπομπή για την επίθεση που δέχθηκε η μητέρα της. Ο 44χρονος γιος της Μπριζίτ Μακρόν, Σεμπαστιέν Οζιέρ, στατιστικολόγος και η 41χρονη κόρη της, Λοράνς Οζιέρ, καρδιολόγος και συμμαθήτρια του Εμανουέλ Μακρόν, αν και είχαν κληθεί στην εκπομπή προτίμησαν να μην παραστούν και την οικογένεια να εκπροσωπήσει η μικρότερη αδελφή τους.

    Άλλωστε, η Τιφέν Οζιέρ είναι περισσότερο στο προσκήνιο από τα αδέλφια της. Η θετή κόρη του Γάλλου προέδρου είχε ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν και στις βουλευτικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2017, είχε θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα του Μακρόν La République en marche στο Πα-ντε-Καλαί, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί.

    Πάντως, όταν ρωτήθηκε αν θα θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2020, η Τιφέν Οζιέρ απάντησε αρνητικά και υποστήριξε πως οι δύο ρόλοι που καλείται να υπηρετήσει – της μητέρας και της δικηγόρου – είναι αρκετοί για εκείνη.

    protothema.gr

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα