Δήμητρα Κεχαγιά: «Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στην πτέρυγα Μπόμπολα»

0
396
ούτε ένα μετανάστη στην πτέρυγα Μπόμπολα

Άκαρπη αποδείχτηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά και εκπροσώπων της διαπαραταξιακής επιτροπής, μετά την απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την παραχώρηση της πτέρυγας Μπόμπολα του «Α. Φλέμινγκ», προκειμένου να φιλοξενήσει έναν σημαντικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Μπορεί ο αριθμός αυτός να μειώθηκε από 300 – όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί – σε 100, όμως o Υπουργός επέδειξε «αδιάλλακτη» – όπως την χαρακτήρισε η Δήμαρχος – στάση , καθώς επιμένει η πτέρυγα Μπόμπολα του Α. Φλέμινγκ να μετατραπεί από νοσοκομείο σε χώρο υποδοχής μεταναστών. «Δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια. Θα φυλάξουμε το χώρο μαζί με το ΔΣ» ανακοίνωσε η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου το βράδυ.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Δημάρχου:

«Η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν αδιάλλακτος, έδειξε απροετοίμαστος και χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, απαξιώνοντας το ρόλο της δημοτικής αρχής και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σε ερωτήσεις μας καίριες και κρίσιμες δεν απάντησε. Δεν μας απάντησε για το σχεδιασμό υποδοχής των ατόμων στην Αττική αλλά και πόσοι αναλογούν σε κάθε Δήμο και δεν κατάλαβε την ακαταλληλότητα του χώρου που του θυμίζουμε ότι είναι νοσοκομείο, όσο και αν του εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους αντιτιθέμεθα σε αυτήν την απόφαση παραχώρησης και γιατί ζητούμε την ακύρωση ή τη μη εφαρμογή της, όπως είχαμε συμφωνήσει στο ψήφισμα του ΔΣ την προηγούμενη Παρασκευή.

Κατόπιν αυτών, η απάντησή μου είναι μόνο μια και είναι αυτή που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή: δεν θα δεχθούμε ούτε ένα μετανάστη στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια. Θα αναλάβουμε όμως τη φιλοξενία όσων προσφύγων μας αναλογεί, αν δούμε κάποτε το σχέδιο του υπουργείου για την Αττική. Κατά δήλωση του υπουργού, ο αριθμός που θα φιλοξενηθεί στον χώρο ανέρχεται στα 100 άτομα. Αυτό όμως, με βάση την μέχρι τώρα πραξικοπηματική διαχείριση του θέματος δεν έχει καμία σημασία, καθότι δεν διασφαλιζόμαστε από πουθενά ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πορεία. Ευθύνη μου είναι μαζί με το ΔΣ, να φυλάξουμε το χώρο. Αυτό και θα κάνουμε. Χωρίς διάλογο και συνεργασία με την τοπική κοινωνία ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θα κάνει τίποτα στην πόλη μας. Περιμέναμε διάλογο, πηγαίναμε με συμπόνοια για το θέμα και διαπιστώσαμε αδιαλλαξία και εμμονή. Δεν θέλησε καν να του αντιπροτείνουμε λύσεις. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα».

Πηγή: amarysia.gr