Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΓ. Πατούλης: Ως Περιφέρεια Αττικής τιμούμε τον ΟΗΕ και θα επιδιώξουμε στενή...

    Γ. Πατούλης: Ως Περιφέρεια Αττικής τιμούμε τον ΟΗΕ και θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία μαζί του σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες

    Τιμητικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με αφορμή τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του Οργανισμού στις 24 Οκτωβρίου 1945

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στις 24 Οκτωβρίου 1945. Στις 8 το πρωί,  παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, Γκαετάνο Λεόνε έγινε έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

    Στη συνέχεια στις 9 π.μ. ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, όπου αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, Γκαετάνο Λεόνε και του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Υφυπουργού Α. Διαμαντάρη.

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή ημέρα τιμής είναι μία ευκαιρία να δεσμευθούμε όλοι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο κόσμο. Ως Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο τιμούμε τον ΟΗΕ ως θεσμό, αλλά επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία μαζί του.  Σε αυτή τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία είναι ανάγκη να τιμήσουμε τον κρίσιμο και ουσιαστικό ρόλο του ΟΗΕ, στην προσπάθεια για την προάσπιση και οικοδόμηση της ειρήνης και την κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο. Ο ΟΗΕ αποτελεί πυλώνα σοβαρότητας,  αξιόπιστης διαχείρισης και αντιμετώπισης σε ζητήματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φίλων, τη διατήρηση της ειρήνης αλλά και την παροχή βοήθειας σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις. Ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα κρίσιμος σε θέματα που σχετίζονται με το προσφυγικό και μεταναστευτικό φαινόμενο με το οποίο τα τελευταία χρόνια όλη η διεθνής κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη, ενώ αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ και είναι πρώτης γραμμής και για τη χώρα μας».

    Κατάθεση στεφάνων

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, Γκαετάνο Λεόνε, τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού Υφυπουργό Εξωτερικών Α. Διαμαντάρη, τον εκπρόσωπο της Βουλής και των Κομμάτων Αντιπρόεδρο Α. Μπούρα,   τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στελεχών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών Γ. Κομιζούλη, τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων Β. Φ. Αξίωτη ο οποίοςεκπροσώπησε τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σ. Κοκκινάκη και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Α. Παπαδάκη.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ε. Λιακούλη, ο Πανοσιολογιότατος Δημήτριος Νίκου, εκπρόσωποι των αρχών και ξένοι πρεσβευτές. Από την Περιφέρεια Αττικής παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, ο Γραμματέας του Π.Σ. Σ. Αδαμόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες  Γ. Δημόπουλος, Α. Λεωτσάκος και Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Ε. Αβραμοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, Φ. Καλογήρου, Σ. Αλυμάρα, Ε. Μπαρμπαγιάννη,  καθώς και στελέχη της Περιφέρειας.    

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα