Λερναία Ύδρα» το προσφυγικό για την κυβέρνηση: Αντιδράσεις & αυξημένες ροές

0
162

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες για την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, εντείνοντας τον «πονοκέφαλο» της κυβέρνησης που πρέπει να διαχειριστεί γρήγορα και αποτελεσματικά το φλέγον αυτό ζήτημα.

Οι συνεχώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη των μετεγκαταστάσεων, που ναι μεν έχουν ξεκινήσει, ωστόσο «σκοντάφτουν» στις αντιδράσεις τοπικών αρχόντων αλλά και πολιτών. Ενδεικτικό είναι πως στο ΚΥΤ της Μόριας, παρά τη μετακίνηση συνολικά 850 αιτούντων άσυλο, διαμένουν 14887 άτομα.

Τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου δείχνουν πως από την 1η Νοεμβρίου πέρασαν συνολικά 650 και . Εξ αυτών, 582 έφτασαν στη Μυτιλήνη, 25 στη Χίο και 43 στη Σάμο.

Την ίδια ώρα, την ανιούσα παίρνει και ο αριθμός των προσφύγων που φτάνει στη χώρα από τον Έβρο.

Η ακραία συμφόρηση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών προκαλεί επεισόδια μεταξύ μεταναστών, ένταση μεταξύ πολιτών, αλλά και θανάτους ευάλωτων ατόμων -συνήθως .

Τα ξημερώματα της Τρίτης, κάτοικοι της Νάουσας έστησαν μπλόκα στην είσοδο της πόλης και την πλατεία μόλις πληροφορήθηκαν ότι θα έφταναν στην περιοχή τρία λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνέχεια, και όταν είδαν πως τα πούλμαν δεν εμφανίζονταν, πέρασαν μπροστά από τα ξενοδοχεία όπου θα γινόταν η εγκατάσταση με κομβόι αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την της δημοτικής αρχής Ναούσης, τις προηγούμενες μέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Αντίστοιχες εκτυλίχθηκαν και στη Χίο, με κατοίκους να διαμαρτύρονται έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων.

Ο δήμαρχος του νησιού δήλωσε πως ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του υποσχέθηκε πως σειρά για αποσυμφόρηση έχει πια η Χίος.

Αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων επικρατεί και στις Σέρρες, στα Βρασνά, στα Γιαννιτσά, στη Σκύδρα, στη Βέροια, στη Μεθώνη Πιερίας και στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με το cnn.gr