Ψάρεψε τεράστια σφυρίδα 160 κιλών και ηλικίας 50 ετών

0
956

Θεωρείται ότι είναι το πιο ηλικιωμένο ψάρι που έχει ανακαλυφθεί στον Κόλπο της Φλόριντα

Ένα τεράστιο ψάρι βάρους περίπου 160 κιλών που αλιεύτηκε ανοιχτά της Φλόριντα των ΗΠΑ θεωρείται ότι είναι ηλικίας 50 ετών, αποτελώντας το πιο ηλικιωμένο ψάρι που έχει ποτέ καταγραφεί στο ερευνητικό πρόγραμμα για την άγρια ζωή της αμερικανικής πολιτείας.

Ο Jason Boyll αλίευσε το μεγάλο ψάρι που ανήκει στην οικογένεια των Σερανιδών, χρησιμοποιώντας αγκίστρι και πετονιά σε βάθος μεγαλύτερο των 180 μέτρων στα νερά της Φλόριντα, όπως αναφέρει η New York Post.

Οι ειδικοί που ασχολούνται με την άγρια ζωή στη φύση, χρησιμοποίησαν κόκκαλα που υπάρχουν στα αυτιά του ψαριού (otolith) – κάτι σαν δακτύλιοι – τα οποία το βοηθούν να διατηρήσει την ισορροπία του, ώστε να καθορίσουν την ηλικία του.

Η ομάδα ανέφερε ότι η απόκτηση των «συγκεκριμένων οστών-λίθων από το ψάρι ήταν εξαιρετικά πολύτιμη, καθώς δείγματα από μεγαλύτερα και πιο ηλικιωμένα ψάρια είναι σπάνια».

«Όσο συναρπαστικό είναι να βλέπεις αυτό το ψάρι στη βάρκα άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι να βλέπεις τα πρόσωπα όλων που ενθουσιάστηκαν όταν πήρα το κόκκαλο» έγραψε ο Boyll που έπιασε την τεράστια σφυρίδα, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι σφυρίδες που μπορούν να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα και τα 260 κιλά, έχουν χαρακτηριστικό μία επιμήκη δεύτερη ραχιαία σπονδυλική στήλη. Τυπικά τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν σε νερά βάθους τουλάχιστον 60 μέτρων.

Η ομάδα ωστόσο προειδοποιεί ενάντια στο ψάρεμα του είδους στην περιοχή.

«Δεν ενθαρρύνουμε τη στόχευση της σφυρίδας (Warsaw grouper), καθώς είναι άγνωστος ο πληθυσμός της στον Κόλπο» ανέφεραν.

A big old fish! This 350-lb Warsaw grouper was caught by hook-and-line on December 29th 2019, off Southwest Florida in…

Δημοσιεύτηκε από FWC Fish and Wildlife Research Institute στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020