Αμέλεια, ή Τερατώδης αδιαφορία: Μία νέα μορφή κακοποίησης των παιδιών μας

310

Με αφορμή το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
, με θέμα: “ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

Κάνω το ποιο κάτω Σχόλιο

Μήπως κάποιοι γονείς «Άθελα μας από την καθημερινή ρουτίνα», αμελούμε, ή αδιαφορούμε για τα παιδιά μας; Εάν έχετε κάποια ερωτήματα όπως, γιατί το παιδί μου είναι επιθετικό, απομονωμένο, έχει αδιαφορία για τα μαθήματα, έχει δύσκολη κοινωνική συμπεριφορά στο σχολικό περιβάλλον, κλπ, μήπως κάνετε άθελα σας κάποια λάθη, μήπως έχετε δυσκολία διαχείρισης του θέματος, ή κρύβετε το πρόβλημα κάτω από το “χαλάκι”. Τότε (χωρίς να το θέλουμε) Έχουμε “τερατώδη αδιαφορία” για τα παιδιά μας.

Πριν όμως τρέξουμε σε ψυχολόγους και ειδικούς συμβούλους, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε Δωρεάν και χωρίς κόπο «Εάν το παιδί μας βρίσκεται στον Καλό το δρόμο»;

Εάν ΝΑΙ Θέλετε πραγματικά, τότε η λύση είναι μπροστά σας.

Οι Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων παίζουν αυτούς τους ρόλους.

Παντού βέβαια, στην Πολιτική, στους Συλλόγους, στην Εκκλησία, κλπ, βρίσκουμε λάθος άτομα.

Π.χ. Για τους Παπάδες ο Χριστός είπε: «Ακούγετε τον λόγο τους (λόγια των ιερών γραφών) & μην ακολουθείτε τις (κακές) πράξεις των. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια αδυναμία». «Ουδείς αναμάρτητος».

Γι΄ αυτές τις λέξεις που σίγουρα μπορεί να μας χαλάσουν τη διάθεση και το προγραμματισμό μας, δεν τις έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά διαβάζοντας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, που έχει πολύ λύπη & Θυμό, γιατί Αδιαφορούμε για ένα Θεσμό που μπορεί να μας βοηθήσει (και να μας αντιπροσωπεύσει, όταν είμαστε εγκλωβισμένοι στην Καθημερινότητα μας.

Ποιο κάτω ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ds-esgk@googlegroups.com  –  enosigoneonkifisias@gmail.com 6937.105.194 – 6977.259.576

Κηφισιά, 3/2/2020      Αρ. ΠΡΩΤ. 88

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ

Το τελευταίο διάστημα είναι συχνό το φαινόμενο οι συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναβάλλονται λόγω έλλειψης απαρτίας.  Αυτό έχει σαν συνέπεια καθυστερήσεις στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και στην υλοποίηση εργασιών που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας.

Κατά τη γνώμη μας η διαρκής απουσία ορισμένων μελών των σχολικών επιτροπών από τις συνεδριάσεις είναι ένδειξη ανευθυνότητας και αδιαφορίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σημειώνουμε επίσης ότι σταθερά κάποια μέλη εμφανίζονται μόνον όταν υπάρχει θέμα για παραχώρηση σχολικού χώρου σε αθλητικό σωματείο.

Μήπως αυτή η πρακτική είναι μέρος μιας γενικότερης πολιτικής απαξίωσης κάθε συμμετοχικού θεσμού στην τοπική αυτοδιοίκηση, έκφραση της οποίας είναι και ο νέος νόμος για την «κυβερνησιμότητα» των Δήμων, με βάση τον οποίο σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου η απόλυτη πλειοψηφία των μελών ορίζεται από τη διοίκηση.

Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς μέχρι τώρα είχε 3 εκπροσώπους στις Σχολικές Επιτροπές και με την αδιάλειπτη παρουσία της στήριξε το θεσμό και έσωζε οριακά την απαρτία. Όμως ο νέος νόμος προβλέπει μόνο έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων. Ας αναλογιστούμε πόσο πιο δύσκολη θα είναι η επίτευξη της απαρτίας εάν αντί για 7 μέλη  που ορίζονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα και αποδείχτηκε ότι είχαν πλημμελή παρουσία, οριστούν με την ίδια λογική 11 μέλη! 

Στην συνάντηση που είχαμε πριν λίγο χρονικό διάστημα με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκο, ζητήσαμε να αποδεχτεί την πρότασή μας για την παρουσία 3 μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας στις σχολικές επιτροπές. Αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας, ειδικότερα την συμβολή μας στην συγκρότηση της απαρτίας και περισσότερο απ΄ όλα την γνώση των προβλημάτων των σχολείων. θεωρήσαμε θετικό το γεγονός ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση. Περιμένουμε αυτή να εκφραστεί θετικά και στην συγκρότηση των σχολικών επιτροπών. Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες που είμαστε σίγουροι ότι θα δημιουργηθούν, με αρνητικό αποτέλεσμα για τα σχολεία του Δήμου μας.

        Πρόεδρος                                                                    Γ. Γραμματέας

Αρβανιτίδης Βασίλης                                                            Παπαλυμπέρη Κατερίνα