Κορωνοϊός: Έως δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον συμμετέχει σε καρναβάλι

0
273

Με έως δύο χρόνια φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι αιρετοί αλλά και άλλοι φορείς παρακούσουν την εντολή του υπουργείου Υγείας και δεν ματαιώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική  ΑΠΟΦΑΣΗ( ΚΥΑ) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 της ΠΝΠ σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊο στην οποία αναφέρεται η ΚΥΑ: «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Υπενθυμίζεται ότι την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, κάποιοι δήμοι και φορείς σε όλη την χώρα δεν δηλώνουν διατεθιμένοι να υπακούσουν. Συγκεκριμένα:

-Στην Κέρκυρα η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου  αρχικά ανακοίνωσε ότι θα γίνουν κανονικά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, στη συνέχεια, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανακοίνωσε ότι «ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις», δηλώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών».

–Στην Πάτρα επιχειρηματίες και καρναβαλιστές δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στις εκδηλώσεις. 

-Πάντως, η πρώτη επίσημη αντίδραση για την απαγόρευση διεξαγωγής όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων, έπειτα από την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ήρθε από την Λίνδο.  Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Βαλάντης Λάμπης, επεσήμανε ότι πήραν την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά το Καρναβάλι την Κυριακή, «γιατί αρνούμαστε να ζούμε σε κλίμα τρομοκρατίας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.