Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΚλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

    Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

    Το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας για δύο εβδομάδες – Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων.

    Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας  για τις επόμενες 14 ημέρες.

    Ανακοινώθηκε επίσημα απο αυριο Τετάρτη 11-3 το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας λόγω του νέου κορονοϊού Covid-19, για τις επόμενες 14 (ημερολογιακές) μέρες (δηλαδή περιλαμβάνονται και τα Σαββατοκύριακα με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονϊού.

    Ειδικότερα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

    “Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

    Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

    Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται. Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου” σημείωσε ο υπουργός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση λήφθηκε διότι διαπιστώνεται ότι τα παιδιά κρατούν υψηλό ιικό φορτίο ενώ τα ίδια δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

    Δηλαδή τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό σε ενήλικες και τα ίδια να μην παθαίνουν τίποτα! Έτσι αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα τώρα και όχι σε 2-3 βδομάδες, όπως ήταν η αρχική λογική.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα