Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε έξαρση ο κορωνοϊός τις επόμενες ημέρες – Ανήσυχοι οι επιστήμονες –...

    Σε έξαρση ο κορωνοϊός τις επόμενες ημέρες – Ανήσυχοι οι επιστήμονες – Έκτακτα μέτρα

    Τα «δόντια του δείχνει» ο κοροναϊός και στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχει σημάνει συναγερμός.

    Μέχρι και την Παρασκευή είχαν καταγραφεί 45 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κοροναϊος με επίκεντρο τις περιοχές Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου όπως αναφέρει tovima..

    Την ίδια στιγμή, και στην βόρεια Εύβοια επιβεβαιώθηκε πρώτο κρούσμα κοροναϊού.

    Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με τον 67χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

    Μέσα στις επόμενες ώρες ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα αποτελέσματα από δείγματα, που έχουν ληφθεί.

    Το βράδυ της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως «ο νέος κοροναϊός είναι μία γρίπη στη συμπεριφορά της και στον τρόπο που θα συμπεριφερθεί στην κοινότητα, είμαστε σε επιφυλακή και λαμβάνουμε μέτρα».

    Κρίσιμοι παράγοντες για την ανάσχεση της διάδοσης του ιού η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η αποδρομή της εποχικής γρίπης που προκαλεί τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας

    Σε έξαρση ο κορωνοϊός τις επόμενες ημέρες

    Επιστήμονες αναμένουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, εφόσον πρόκειται για ιό με πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, ωστόσο συστήνουν ψυχραιμία και επισημαίνουν ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται στόχος είναι να καθυστερήσει η διασπορά της νόσου.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αρχές επισημαίνουν πως δεν χρειάζεται πανικός, αφού στη χώρα μας δεν υπάρχουν κρούσματα των οποίων να μην είναι γνωστή η πηγή.

    Σε κρίσιμη κατάσταση ο 67χρονος

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου ο 67χρονος από την Ηλεία, ο πρώτος ταξιδιώτης του προσκυνηματικού ταξιδιού στους Αγίους Τόπους ο οποίος νόσησε και διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

    Κατά πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας ενός άλλου ασθενή, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης για νοσηλεία.

    Με πνευμονία νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα στην ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου η οποία πλέον έχει μετατραπεί σε Μονάδα αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με νόσο Covid-19. Άλλοι 10 ασθενείς νοσηλεύονται στην Οφθαλμολογική που επίσης νοσηλεύει ασθενείς με νόσο Covid-19.

    Οι δήμοι «θωρακίζονται» κόντρα στον κοροναϊό

    Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ενδεχόμενο κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

    Στον νομό Αττικής οι δήμοι από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκαν με τα αρμόδια Υπουργεία και προχώρησαν σε μια σειρά ενεργειών, ώστε και να είναι υψηλός ο βαθμός ετοιμότητας στην περίπτωση που προκύψει κάποιο κρούσμα εντός της περιοχής ευθύνης τους, αλλά να είναι και αποτελεσματική η αντιμετώπιση και κυρίως η μείωση της εξάπλωσης.

    Τα μέτρα που πάρθηκαν ξεκίνησαν από την ενημέρωση των πολιτών.

    Οι οδηγίες πρόληψης που εκδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αλλά και το τι πρέπει να κάνει ο καθένας πολίτης ξεχωριστά σε περίπτωση που εμφανίσει κάποια ύποπτα συμπτώματα, μοιράστηκαν στους περισσότερους δήμους με φυλλάδια, σε κάποιους έγιναν και αφίσες, ενώ αναρτήθηκαν σε εμφανή σημεία των δημοτικών κτιρίων και στις επίσημες ιστοσελίδες.

    Άμεσα ξεκίνησαν οι προληπτικές απολυμάνσεις των σχολικών κτηρίων όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία), των παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων και γυμναστηρίων, των ΚΑΠΗ και των δημοτικών κτιρίων, από εξειδικευμένα συνεργεία και σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες και πιστοποιημένες διαδικασίες.

    Πλέον οι απολυμάνσεις στους περισσότερους δήμους επεκτείνονται και σε άλλους δημόσιους χώρους, όπως αυτούς της παιδικής χαράς και των παιδότοπων γενικότερα.

    Στους περισσότερους δήμους κρίθηκε απαραίτητο μέτρο και η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, καθώς συγκεντρώνονται εκεί ευπαθείς ομάδες δημοτών και προέχει η προστασία τους.

    Το διάστημα της διακοπής είναι σε πρώτη φάση από μία έως δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστεί σε κάθε περίπτωση η παράταση της διακοπής λειτουργίας.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα