Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκινάει η θεραπεία με πλάσμα για τον κορωνοϊό την Ελλάδα: Τανιμανίδης και...

    Ξεκινάει η θεραπεία με πλάσμα για τον κορωνοϊό την Ελλάδα: Τανιμανίδης και Μπόμπα ανάμεσα στους εθελοντές

    Κοροοϊός: Ο Σάκης Τανιμανίδης, η Χριστίνα Μπόμπα και ο καθηγητής αιματολογίας, Ευάγγελος Τέρπος, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Μαζί σου» και την τηλεόραση του «ΣΚΑΙ». Φυσικά, αυτό έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι δύο πρώτοι ξεπέρασαν την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι, αποφάσισαν να γίνουν εθελοντές σε μία διαδικασία που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Πρόκειται για τη θεραπευτική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν ιαθεί από την πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, η προαναφερθείσα θεραπεία είναι πιθανό να οδηγήσει στη θεραπεία ασθενών.

    Κορονοϊός: Τι ανέφεραν οι Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα

    «Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη με έξι δότες, ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Τανιμανίδης και η κ. Μπόμπα, τους οποίους ευχαριστώ ολόψυχα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής έντεκα άτομα που έχουν δώσει αίμα, τα οποία έχουν ήδη νοσήσει με κορονοϊό και έχουν θεραπευτεί.

    Έτσι θα δούμε αν έχουν αντισώματα, προκειμένου να μπορέσουν σε δεύτερη φάση να δώσουν το πλάσμα τους, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για Covid-19 της χώρας μας», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής αιματολογίας Ευάγγελος Τέρπος.

    «Το πρώτο βήμα ήταν αρκετά απλό, δώσαμε αίμα, περισσότερο απ’ όσο δίνουμε για να κάνουμε εξετάσεις ώστε να μπορούν να δουν όλες τις παραμέτρους που χρειάζεται για το αν είμαστε κατάλληλοι και ένα ποσοστό του αίματος τον στέλνουν στην Αμερική για περαιτέρω έρευνα. Είναι κάτι απλό για να δεις αρχικά αν είσαι κατάλληλος για να προχωρήσεις στο δεύτερο βήμα», είπε η Χριστίνα Μπόμπα.

    «Μας πήρε αρχικά ο ΕΟΔΥ και μας παρέπεμψε στην ομάδα του κυρίου Τέρπου για να μας ρωτήσουν αν εθελοντικά κι εμείς θέλουμε να περάσουμε αυτή τη διαδικασία και αν βγουν τα αποτελέσματα ότι έχουμε τα συγκεκριμένα αντισώματα που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον, να δώσουμε στη συνέχεια το πλάσμα. Ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα, περιμένουμε…

    Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε δύο πράγματα. Πόσο εύκολη είναι η διαδικασία, τουλάχιστον στο πρώτο βήμα που έχουμε περάσει εμείς μέχρι τώρα και το δεύτερο είναι να πούμε στον κόσμο που μας παρακολουθεί ότι με τη δική του συμμετοχή μπορεί να σώσει κάποιον άνθρωπο», είπε ο Σάκης Τανιμανίδης.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα