Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΣπίτι ΥγείαΒρεφική πούδρα: 15 έξυπνοι τρόποι χρήσης που θα κάνουν την καθημερινότητά σας...

    Βρεφική πούδρα: 15 έξυπνοι τρόποι χρήσης που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη

    Το Ταλκ προέρχεται από το πολύ μαλακό πέτρωμα Τάλκη, ένα πυριτικό ορυκτό του μαγνησίου το οποίο περιέχει ίχνη σιδήρου και αργιλίου. Στο τομέα των καλλυντικών, το ταλκ χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως σκόνη περιποίησης της επιδερμίδας. Λόγω της ικανότητας του να απορροφά την υγρασία χρησιμοποιείται για τη βρεφική φροντίδα (Talc Baby Powder) ενώ αποτελεί και βάση για πολλά προϊόντα μακιγιάζ. Το Ταλκ έχει στη πραγματικότητα πάρα πολλές “έξυπνες” χρήσεις.

    Μερικές από αυτές αναφέρονται στη συνέχεια:

    Χρησιμοποιήστε την ως σαμπουάν για κατοικίδια

    Αφού παίξατε όλη την ημέρα, το σκυλί σας θα μυρίζει. Ρίξτε λίγη πούδρα στο τρίχωμα του, και αφήστε την για μερικά λεπτά πριν την τρίψετε.

    Εξαλείψτε τις μυρωδιές από τα παπούτσια

    Όταν φοριούνται πολύ, τα παπούτσια τείνουν να έχουν άσχημη μυρωδιά επειδή συνεχώς ιδρώνουμε. Για να απαλλαγείτε, πασπαλίστε λίγη πούδρα στα παπούτσια, αφήστε την όλη νύχτα και το πρωί βγάλτε την πριν βγείτε έξω. Καθώς η σκόνη απορροφά την υγρασία, θα εξαλείψει τυχόν δυσάρεστες οσμές.

    Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά!

    Φαίνεται ότι τα μυρμήγκια δεν είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της πούδρας! Πασπαλίστε σε σημεία του σπιτιού όπου τα μυρμήγκια συγκεντρώνονται, όπως σε ρωγμές του δαπέδου, για να τα κρατήσετε μακριά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κάνετε πικνίκ στην εξοχή. Απλώς πασπαλίστε έναν κύκλο γύρω από το φαγητό σας για να αποφύγετε να το μοιραστείτε μαζί τους.

    Αναζωογονήστε το δέρμα σας

    Η πούδρα είναι ένα υπέροχο aftershave, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Μετά το ξύρισμα, απλώστε λίγη στο δέρμα σας για να αποφύγετε τον ερεθισμό. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με ευαίσθητο δέρμα που τείνουν κόβονται συχνά με το ξυράφι. Είναι πολύ φθηνότερο και κάνει τη δουλειά εξίσου καλά.

    Εξαφανίστε το τρίξιμο ξύλινων δαπέδων

    Τα τριξίματα ενός ξύλινου δαπέδου μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικά και για να τα εξαφανίσετε, πασπαλίστε λίγη πούδρα στις ενώσεις των σανίδων για ένα πιο ήσυχο σπίτι.

    Χρησιμοποιήστε την ως αποσμητικό

    Εάν ξεμείνατε από αποσμητικό, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε την ημέρα σας ανησυχώντας για τη δυσάρεστη οσμή από τις μασχάλες σας. Τρίψτε μια χούφτα πούδρα μετά από ντους για να μυρίζουν υπέροχα.

    Ενυδατώστε το δέρμα σας

    Η πούδρα είναι εξαιρετική στην ενυδάτωση, ειδικά μετά την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων δέρματος στα τραχιά σημεία όπως οι φτέρνες. Τρίψτε λίγη για να εξαλείψετε τον ερεθισμό και να κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και φρέσκο.

    Διατηρήστε τη ντουλάπα σας μυρωδάτη

    Όταν οι ντουλάπες ή τα συρτάρια πιάνουν λίγη υγρασία, έχουν μια δυσάρεστη οσμή. Βάλτε λίγη πούδρα σε ένα βάζο και αφήστε το στη ντουλάπα σας για λίγες ώρες ή ολόκληρη νύχτα. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα κάνει το ντουλάπι σας να μυρίζει όμορφα Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε χαλιά για να απομακρύνει τις επίμονες μυρωδιές όπως ο καπνός του τσιγάρου.

    Κάντε την τράπουλα πιο λεία

    Τα καινούργια τραπουλόχαρτα τείνουν συχνά να κολλάνε μεταξύ τους, οπότε βάλτε τα σε μια τσάντα Ziploc με λίγη πούδρα, δώστε ένα ωραίο κούνημα και τελειώσατε! Θα τα κάνει πιο λεία και ευκολότερα στον χειρισμό.

    Αποφύγετε τα συγκάματα και τον ερεθισμό του δέρματος

    Αυτό το τέχνασμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους κάνουν τζόκινγκ σε ζεστά κλίματα καθώς είναι επιρρεπείς σε συγκάματα και ερεθισμούς του δέρματος. Πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο, πασπαλίστε την πούδρα στα σημεία που ερεθίζονται για να αποφύγετε την τριβή και το σύγκαμα κατά την άσκηση.

    Αποφύγετε τα πρησμένα πόδια

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο κλασσικό από τα τακούνια, αλλά οποιαδήποτε γυναίκα θα σας πει ότι το να τα φοράει για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι άνετο! Μπορεί να πρηστούν τα πόδια σας και για να το αποφύγετε, πασπαλίστε τα παπούτσια με λίγη πούδρα πριν τα φορέσετε. Αυτό θα σας γλυτώσει και από φουσκάλες.

    Αποτρέψτε το σάπισμα των φυτών σας

    Για να μην σαπίσουν τα φυτά σας λόγω ενοχλητικών παρασίτων, πασπαλίστε λίγη πούδρα πάνω από τις ρίζες.

    Καταπραΰνετε το έκζεμα

    Εάν υποφέρετε από έκζεμα και έχετε ερεθισμό και κνησμό στο δέρμα, απλώστε λίγη πούδρα για να απαλύνει τα συμπτώματα και να αποφύγετε τον κνησμό και το ξύσιμο που ακολουθεί.

    Διατηρήστε το κραγιόν περισσότερο

    Για να διατηρήσετε το κραγιόν σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετά την εφαρμογή, βάλτε ένα χαρτομάντηλο πάνω στα χείλη σας και σκονίστε ελαφρά λίγη πούδρα πάνω του. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση κραγιόν και είστε έτοιμες να βγείτε έξω!

    Φρεσκάρετε την άμμο της γάτας

    Πασπαλίστε με πούδρα το κουτί με την άμμο της γάτα σας για να μην μυρίζει ποτέ ξανά άσχημα. Επίσης, για να μυρίζει καλά μεταξύ των καθαρισμών του κουτιού, αφήστε μέσα ένα βάζο με πούδρα.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα