111,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
111,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΠεριβάλλονΕγκύκλιος Ζαχαράκη: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020»

Εγκύκλιος Ζαχαράκη: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020»

Οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε. καλούνται να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από 5 Ιουνίου έως 12 Ιουνίου – Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Η Ώρα της Φύσης»

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Η Ώρα της Φύσης» και εστιάζει στη βιοποικιλότητα. Οι βιολογικοί πόροι και η ποικιλία τους, τα αγαθά που εξασφαλίζουν και οι υπηρεσίες των φυσικών οικοσυστημάτων συνιστούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση του είδους μας και την ανάπτυξη των πολιτισμών μας. Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα και τις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, οι εντατικοί ρυθμοί απώλειας της βιοποικιλότητας στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, κυρίως εξαιτίας της ρύπανσης, της κλιματικής αλλαγής και των αλλαγών στις χρήσεις γης, καθιστούν τη διατήρησή της ως μία από τις κρισιμότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος γενικότερα και την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα για την προώθηση θετικών αλλαγών στην πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ενώνοντας τη φωνή μας με τους πολίτες του κόσμου, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της χώρας, καθώς και οι παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε. να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χρονικό διάστημα από 5/6/2020 έως 12/6/2020 μέσω τηλεδιασκέψεων ή και δια ζώσης (ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.) σχετικά με:

1.την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών,

2. την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής,

3.τον έλεγχο και την αποφυγή του παράνομου εμπορίου της άγριας ζωής

4.τον περιορισμό της ρύπανσης του νερού, του αέρα και του εδάφους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2020 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
>

ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί (ή ξεραθεί)!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές (Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργών, Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της...

Most Popular

Recent Comments