Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΑτύχημα στον σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς: Τι λέει ο μηχανοδηγός

    Ατύχημα στον σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς: Τι λέει ο μηχανοδηγός

    Ατύχημα στον σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς:


    Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ στον τερματικό σταθμό της Κηφισιάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έπιασαν τα φρένα του συρμού λόγω ολισθηρότητας με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

    Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά εννιά άτομα.

    Κανένας από τους τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας, δεν διατρέχει κίνδυνο. Συγκεκριμένα, τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και πέντε στον «Ευαγγελισμό».

    Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ δήλωσε στον Real FM: «Είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

    Δεν να λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο». Παράλληλα, ο κ. Φωτεινός απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι έπρεπε ο μηχανοδηγός. «Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα.

    Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό.Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας» σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

    «Φαίνεται – αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη – ότι ήταν ανθρώπινο λάθος του μηχανοδηγού. Ότι δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο, δηλαδή», είχε πει λίγο νωρίτερα στον Real FM ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

    Tι λέει ο μηχανοδηγός
    Από την πλευρά του, ο ίδιος ο μηχανοδηγός υποστηρίζει ότι δεν έπιασαν τα φρένα λόγω της ολισθηρότητας στις ράγες εξαιτίας της βροχόπτωσης και πως δεν λειτούργησε και το αντιολισθητικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φρενάρει.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται με πόση ταχύτητα μπήκε ο συρμός μέσα στον τερματικό σταθμό της Κηφισιάς, δηλαδή εάν κινούνταν με μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα και αυτό σε συνδυασμό με το νερό και τη γλίτσα που υπήρχε εκείνη την ώρα στις ράγες να μεγάλωσε την απόσταση του φρεναρίσματος με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο προστατευτικό τοιχίο.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το τρένο μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στον τερματικό, έπεσε πάνω στο τοιχίο και βγήκαν καπνοί από το βαγόνι του μηχανοδηγού.

    Από την πλευρά τους οι «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό “ΚΗΦΙΣΙΑ”, προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού.

    Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση.

    Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους.

    Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά. Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια».

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα