Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το παράπλευρο οδικό δίκτυο που ενώνει τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τον κόμβο του Κρυονερίου

0
314
Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το παράπλευρο οδικό δίκτυο που ενώνει τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τον κόμβο του Κρυονερίου

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το παράπλευρο οδικό δίκτυο που ενώνει τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τον κόμβο του Κρυονερίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: « Με στοχευμένες παρεμβάσεις μεριμνούμε για την ασφάλεια των οδηγών και περιορίζουμε σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων»

Παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην κυκλοφορία το παράπλευρο οδικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμου που ενώνει τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τον κόμβο του Κρυονερίου μήκος περίπου 5,5 χιλιομέτρων, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Μαζί με τον Περιφερειάρχη παραβρέθηκαν επίσης η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη, ο Διευθυντής Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης  και ο σύμβουλος σε ζητήματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης.

Με εντολή του Περιφερειάρχη, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, μετέτρεψαν έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο σε ένα οδικό δίκτυο σύγχρονων προδιαγραφών και απολύτως ασφαλές, για τα διερχόμενα οχήματα.

Ειδικότερα  κατασκευάστηκε νέο αντιολισθηρό οδόστρωμα, έγιναν εκτεταμένα τεχνικά έργα που διασφαλίζουν την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων και τοποθετήθηκαν τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, τα οποία διασφαλίζουν τον οδηγό σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Παράλληλα τα συγκεκριμένα συστήματα μπορούν να ανασχέσουν και μεγάλο όχημα π.χ. νταλίκα σε περίπτωση πρόσκρουσης, με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει την ιδιαιτερότητα να διέρχονται από αυτόν συνεχώς φορτηγά, οχήματα, νταλίκες και λοιπά βαρέα οχήματα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να παραδώσουμε ένα δρόμο σύγχρονο και ασφαλή για τους πολίτες, όπως είναι και η βασική μας προτεραιότητα. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, με στοχευμένες παρεμβάσεις, μεριμνούμε για την ασφάλεια των οδηγών και περιορίζουμε σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειες για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση των έργων, τους περίοικους αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς για την υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκτέλεση των εργασιών και να τους παραδοθεί ένα έργο το οποίο θα μπορούν για χρόνια να απολαμβάνουν και να χρησιμοποιούν με απόλυτη ασφάλεια».