Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΜάσκα παντού στην Αττική oι περιοχές που είναι στο κόκκινο

    Μάσκα παντού στην Αττική oι περιοχές που είναι στο κόκκινο

    Ο χειρότερος μήνας αναφορικά στην καταγραφή θυμάτων, αναδείχθηκε ο Σεπτέμβριος στην Ελλάδα, με 125 συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους. Μάλιστα, ο αριθμός μεταφράζεται στο 1/3 των θανάτων που έχουν προκληθεί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό συνολικά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι νεκροί στην Ελλάδα, στις 31 Αυγούστου ήταν συνολικά 266, με τον αριθμό να πραγματοποιεί «άλμα» τον Σεπτέμβριο φτάνοντας τους 391.

    Οι χειρότερες μέρες σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ ήταν η 17η και η 24η Σεπτεμβρίου, όταν καταγράφηκαν από 9 θάνατοι ημερησίως.

    Στο επίκεντρο η Αττική

    Υπό στενή παρακολούθηση, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους ειδικούς, βρίσκεται η «κόκκινη» Αττική, στην οποία τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν τουλάχιστον 4.000 περιστατικά.

    Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας ημέρα και του Οκτωβρίου σημείωσε αρνητικό ρεκόρ καθώς από τα 441 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην χώρα, τα 272 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα.

    Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

    Λιόσια, Μενίδι, Περιστέρι, Σεπόλια, Πλατεία Αμερικής, Κάτω Πατήσια, Κυψέλη, Πλατεία Βάθη, Πετράλωνα και Καλλιθέα είναι οι περιοχές της Αθήνας που αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα η Αττική όπως φαίνεται δεν πήρε το μάθημα της και πλέον βλέπει την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών.

    Μάσκα παντού;

    Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν και οι επιστήμονες που πλέον μιλούν ανοιχτά για νέα μέτρα.

    «Ένα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντος και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει, είναι μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας».

    Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η χρήση της μάσκας παντού είναι επιβεβλημένη. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

    Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στην χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα