Δήμος Κηφισιάς: Έκθεση Ταλέντων Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων

176

Τυχαία βρέθηκα στο Δημαρχείο Κηφισιάς και θυμήθηκα μια δημοσίευση για την Ετήσια έκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων

Όταν μπήκα στην αίθουσα αισθάνθηκα παράξενα, γιατί η φωτογραφία που δόθηκε από τους οργανωτές της Έκθεσης, ήταν μια άσχημη καρικατούρα άσχετη Τελείως με το θέμα.  

Όλα τα έργα που είδα θυμίζουν τους πιο διάσημους πίνακες όλων των εποχών, τόσο καλά εκτελεσμένα που μου είναι απίστευτο να δεχτώ ότι είναι έργα ζωγραφικής από παιδιά εννέα, ή δώδεκα ετών, κλπ. γιατί ακόμη και ένας αριστούχος απόφοιτος ζωγράφος της σχολής Καλών Τεχνών δεν θα έκανε τόσο σωστή μεταφορά.

Στην έκθεση αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν σε ένα χώρο με διάσημους πίνακες (σε χαρτί, δίχως τις πλούσιες κορνίζες) των γνωστών ζωγράφων, Ρέμπραντ, Πάμπλο Πικάσο, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Γκούσταφ Κλιμτ, Ζωρζ Σερά, Ντιέγο Βελάσκεθ, Σαλβαντόρ Νταλί, Έντβαρτ Μουνκ, Έντουαρντ Χόπερ, Μιχαήλ Άγγελο, Λεονάρτνο Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο, κλπ.

Ανεπιφύλακτα θα συνιστούσα στους γονείς (τουλάχιστον των συμμαθητών) των μικρών ταλέντων, αλλά και γενικότερα σε όλο τον Κόσμο, να ζητήσουν ένα αντίγραφο για να στολίσουν το σπίτι τους με ένα έργο ισάξιο με εκείνων των διάσημων ζωγράφων, διότι εκείνοι είχαν εκπαιδευτεί & μαθητεύσει με διάσημους του είδους, εξασκήθηκαν για πολλά χρόνια για να φτιάξουν έργα που έμειναν στην αιωνιότητα.

Αισθάνθηκα τυχερός και θα ήθελα να γνωρίσω τους γονείς αυτών των παιδιών, για να τους συγχαρώ για το γαλήνιο κλίμα της οικογένειας που έχουν στο σπίτι τους που φαίνεται στο αποτέλεσμα.

Με Ειλικρίνεια

Μιχ. Χατζηγεωργίου

Υ.Γ. Ποιο κάτω θα δείτε μερικές πρόχειρες – βιαστικές φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό, για να δείτε αποτυπωμένη την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον, αλλά και θέματα από την καθημερινότητα.

Πρόγραμμα Έκθεσης:

  1. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, ώρα 18:00
  2. Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 – 13:00
  3. Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 – 13:00 και 17:00 – 19:00
  4. Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 17:00 – 19:00

Η έκθεση θα γίνει στην Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης)

Είσοδο ανά 9 άτομα

Υποχρεωτική η Χρήση μάσκας