Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση στο σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά

0
141
Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση στο σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά

Για την ολοκλήρωση του έργου υπήρξε συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η επικαιροποιημένη μελέτη αποκαταστάσεως από την ομάδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «Κύκλωψ», που κάλυψε με χορηγία της το κόστος των εργασιών αποκαταστάσεως του μνημείου.

Ανοίγει τις πύλες του σημερα το βράδυ, ανήμερα της συμπληρώσεως 116 ετών από τον θάνατο του εθνικού ήρωα, το ανακαινισμένο σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά καθώς είναι προγραμματισμένη τελετή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Η τελετή αποκαταστάσεως της Οικίας Μελά και η λειτουργία της ως Εθνικού Μνημείου θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ μέσα από την ιστοσελίδα, mod.mil.gr

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τις εργασίες αποκατάστασης στο σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά