Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΔ.Κηφισιάς:Παραδόθηκαν δύο έργα στην Νέα Ερυθραία

    Δ.Κηφισιάς:Παραδόθηκαν δύο έργα στην Νέα Ερυθραία

    Παραδόθηκαν άλλα δύο έργα στην Νέα Ερυθραία, τα οποία διεκδίκησε ο Δήμος Κηφισιάς και υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

    Στη παράδοση των έργων παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Νικήτας Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Μιχάλης Καυγαλάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων και Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Δικτύων Φωτεινή Δαλιάνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάφας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Τα έργα στον Δήμο Κηφισιάς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, υπό τη στενή παρακολούθηση του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου  και την επίβλεψη των εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

    ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»

    Το έργο αφορά στην κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ομβρίων  στις οδούς Εθν. Αντίστασης, Χειμάρας και Κύθνου της περιοχής Μορτερό της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με αποδέκτη τον συλλεκτήριο αγωγό της οδού Οδ. Ανδρούτσου.

    Με το εν λόγω έργο κατασκευάσθηκαν 450 μέτρα κεντρικού αγωγού και 50 φρεάτια υδροσυλλογής. Το έργο ύψους 347.0000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

    Το έργο  ήταν άμεσης προτεραιότητας διότι η περιοχή Μορτερό είναι λεκάνη απορροής του ορεινού όγκου της Πεντέλης (Εκάλη -Πολιτεία),   με αποτέλεσμα την εισροή μεγάλου όγκου ομβρίων υδάτων. Υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας (δημοπράτηση και εποπτεία του έργου σε μελέτη του 2016) και του Αντιδημάρχου Μιχάλη Καυγαλάκη.

    Η  κατασκευή του έργου συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής,  στην προστασία των δημοτών και της περιουσίας  αυτών και απαλλάσσει την περιοχή  από πλημμυρικά φαινόμενα,  τα οποία παρουσιάζονταν πολύ συχνά κατά τη χειμερινή περίοδο ακόμη και με βροχοπτώσεις μέτριας έντασης.

     Στην τελική ευθεία εισέρχονται και οι διαδικασίες για το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος «Κοντοχρήστου» στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας καθώς είναι έτοιμες οι σχετικές μελέτες.

    ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ»

    Ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, συντήρησης και εκσυγχρονισμού στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Ερυθραία και από την Τετάρτη 14/10/2020 υποδέχεται ξανά τους μικρούς φίλους του.

    Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 120.000 ευρώ, διεκδικήθηκε από την «Μένανδρος Α.Ε.» του Δήμου Κηφισιάς, υπό την προεδρία της Πόλυς Αστερίου, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και περιελάμβανε εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του ασφαλτοτάπητα, των σημάνσεων κυκλοφορίας, αλλαγή της υποδομής του περιμετρικού φωτισμού και της αντιμετώπισης του προβλήματος της απορροής των όμβριων.

    Ο Αντιδήμαρχος- Πρόεδρος της «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ΑΕ του Δήμου Κηφισιάς η οποία και διαχειρίζεται το Πάρκο Νικήτας Κόκκαλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «Άλλο ένα έργο υλοποιείται στον Δήμο Κηφισιάς και συγκεκριμένα στην Νέα Ερυθραία μετά τις συντονισμένες ενέργειες και διεκδικήσεις του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και της Α.Ε. του Δήμου Κηφισιάς «Μένανδρος». Με γνώμονα ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, η προσδοκία μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση της οδικής κουλτούρας και νοοτροπίας, των μικρών μας φίλων και κατά συνέπεια των μελλοντικών ενηλίκων».

    Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 18:00 καθημερινά. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην εταιρεία «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» Α.Ε.,  τηλέφωνα επικοινωνίας 210 6250731-2.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα