Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΣ.Πέτσας: Με ποια σειρά θα εμβολιαστούμε στην Ελλάδα- 2,1 εκατομμύρια εμβόλια κάθε...

    Σ.Πέτσας: Με ποια σειρά θα εμβολιαστούμε στην Ελλάδα- 2,1 εκατομμύρια εμβόλια κάθε μήνα

    Στα τέλη Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου αναμένονται τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και το σχέδιο είναι να εμβολιάζονται περίπου 2.100.000 πολίτες κάθε μήνα, Δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα»,δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο σημερινό briefing επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν, ενώ σημείωσε ότι θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. «Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε στις άλλες χώρες της ΕΕ, με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

    Ήδη δημιουργούνται 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες.

    Αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

    Σε ό,τι αφορά με ποια σειρά θα γίνει ο εμβολιασμός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι: «Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες- άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα- και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός».

    Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό μέσω SMS, διαδικτυακά, ή τηλεφωνικά, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Κάλεσμα στα κόμματα για τον εμβολιασμό Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι προτίθεται να εμβολιαστεί δημόσια. «Θα καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν.

    Διά του παραδείγματος θα παρακινηθούν και εκείνοι που εμφανίζονται επιφυλακτικοί ή δύσπιστοι», συμπλήρωσε.

    Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά πολιτών που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη το εμβόλιο, σε δημοσκοπήσεις, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει. «Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δει συντονισμένες προσπάθειες ενός αντιεμβολιαστικού κινήματος. Άρα ένα σπέρμα αμφισβήτησης υπήρχε εδώ και καιρό. Πρέπει να το διαλύσουμε», πρόσθεσε.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει παρέμβαση στην Κομισιόν, για τη διαδικασία της έγκρισης των εμβολίων. Κάτι τέτοιο πρότεινε, σε ανάρτησή του, ο Ηλίας Μόσιαλος, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. «Αυτή τη στιγμή το θέμα των εγκρίσεων από τους αρμόδιους οργανισμούς φαίνεται να προχωρά όπως είχε ανακοινώσει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επομένως, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί, προκειμένου να δούμε το σχέδιο να υλοποιείται όπως έχει ανακοινωθεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να φαίνεται καθυστέρηση». Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτό «είναι κάτι που θα το συζητήσουμε στην πορεία».

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα