Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαράταση lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, το Χρονικό όριο μετακινήσεων – Κλειστά...

    Παράταση lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, το Χρονικό όριο μετακινήσεων – Κλειστά κομμωτήρια

    Μετακινήσεις: Από την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου του 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της αγοράς. Από εκεί και πέρα, πρόκειται να ισχύσει απαγόρευση μετακίνησης εκτός Δήμου για ψώνια. Επίσης, οι αγορές θα γίνονται, έπειτα από αποστολή SMS στο 13033 και χρονικό όριο. Τέλος, δεν θα ανοίξουν ακόμη, τα κομμωτήρια.

    Λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις

    Το click away επιστρέφει τη Δευτέρα και… φέρνει μαζί του το click in shop. Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DNews η νέα κατάτασταση που θα διαμορφωθεί θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

    Τα ψώνια με την επιστροφή του click away που θεωρείται πλέον βέβαιη αλλά και με το click in shop το οποίο θα αφορά τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, από Δευτέρα θα γίνονται με SMS και κωδικό 2 στο 13033. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Δήμου ενώ θα υπάρχει χρονικό όριο τριών ωρών.

    Παράλληλα, η απόφαση για άνοιγμα στα κομμωτήρια αναμένεται να καθυστερήσει, με τις σχετικές αποφάσεις να μπαίνουν στην αναμονή.

    Δεν θα λειτουργήσει ολόκληρη, η αγορά

    «Ο πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της κυβερνήσεως. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην Επιτροπή, ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το “πράσινο φως”. Ως υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια τους κανόνες και το σύστημα ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε “ανάσα” στην αγορά», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

    «Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης, πότε άνοιξαν τις αγορές τους, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας στη δική τους χώρα» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    «Έχουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πώς και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

    Μετακινήσεις: Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης στον Realfm 97,8 το απόγευμα της Τετάρτης, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προτείνει μέτρα και κανόνες, με την επιτροπή να αποφασίζει την Παρασκευή πιθανή έναρξη της αγοράς.

    Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, θα αποφασίσει για πιθανή έναρξη της αγοράς, αφού λάβει υπόψιν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

    «Η Παρασκευή είναι η κρίσιμη ημέρα και κάθε Παρασκευή οι προτάσεις κατατίθενται και από εκεί και πέρα γίνεται συζήτηση και στο τέλος καταλήγουν σε μια πρόταση που τελικά ο Πρωθυπουργός λαμβάνει την απόφαση που ανακοινώνεται στις 6 το απόγευμα από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

    «Πέραν του click away, συζητείται να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού εντός του καταστήματος. Πάντα όμως μιλάμε με ραντεβού. Και το click away είναι με ραντεβού και η είσοδος στο κατάστημα θα είναι με ραντεβού με την ίδια διαδικασία που είχαμε περιγράψει. Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά» κατέληξε.

    Ιδιαίτερο καθεστώς σε «κόκκινες» περιοχές

    Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως το click in shop, που προτείνεται για καταστήματα ενδύσεων και υποδημάτων, «επί του πρακτέου είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ» και σημείωσε για το click away πως όσο λειτούργησε δεν έδειξε ιδιαίτερη επιβάρυνση της πανδημίας.

    Ωστόσο, ανέφερε πως είπε ότι είναι πολύ πιθανό στις «κόκκινες» περιοχές να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς. «Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας».

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα