Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΣπίτι Διακόσμηση10 εύκολα tips για ένα πραγματικά γαλήνιο σπίτι

10 εύκολα tips για ένα πραγματικά γαλήνιο σπίτι

Follow us
Βρίσκουμε τους καλύτερους τρόπους να μειώσεις το άγχος σου, αναδιαμορφώνοντας το χώρο σου. Με μικρές απλές και εύκολες αλλαγές, το σπίτι σου θα έχει εγγυημένα μια πιο ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Εάν το πώς περνάμε τις μέρες μας αντιστοιχεί στο πώς περνάμε τις ζωές μας, τότε εάν περνάμε τις μέρες μας ανήσυχοι – ειδικά με την κατάσταση εγκλεισμού που βιώνουμε- θα περάσουμε και τη ζωή μας άγχος. Ωστόσο, το άγχος είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης ζωής – τον περασμένο χρόνο, πάνω απο το 55% των ανθρώπων αναφέρουν ότι βιώνουν «πολύ άγχος» σε καθημερινή βάση. Το καλό home design μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέμβει σε μια υπαρξιακή κρίση που πιθανότατα να βιώνεις, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει στην διακόσμηση και ανααδιοργάνωση χώρων που σε ηρεμούν και αποκαθιστούν την καλή διάθεση και θετική ενέργεια που τόσο χρειάζεσαι. Μιλήσαμε με τους κορυφαίους διακοσμητές εσωτερικών χώρων για το πώς να δημιουργήσουμε γαλήνιους χώρους στα σπίτια μας που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το χάος της ζωής.
Η αξία του φυσικού φωτός, σίγουρα δεν είναι υπερεκτιμημένη. Μια ποιοτική πηγή φωτός κάνει ένα χώρο να λάμπει και προσδίδει μια αίσθηση γαλήνης που δύσκολα αναπληρώνεται με την απουσία του. Ο David Mann, ιδρυτής του MR Architecture + Decor, λέει, «Θεωρώ ότι το καλοδιαμορφωμένο, διασκορπισμένο βόρειο φως είναι μια εξαιρετική αρχή για την κατασκευή ενός χαλαρωτικού δωματίου.» Όσον αφορά το τεχνητό φως, οι ρυθμιστές έντασης φωτός μπορούν να «παρέχουν απαλό φως το βράδυ», λέει ο Matthew Caughy, σχεδιαστής με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Η φύση είναι γνωστό ότι έχει μια ηρεμιστική επίδραση στη διάθεση – και παρόλο που περνούμε μεγάλο μέρος της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους, τα εξωτερικά περιβάλλοντα εξακολουθούν να ασκούν επιρροή στην εμπειρία του να είμαστε αλλά και να αισθανόμαστε πως είμαστε στο σπίτι. Ακόμη και αν δεν έχεις πρόσβαση σε θέα που περιλαμβάνει φύση, ακόμη και με βάση ένα παράθυρο και εκμεταλλευόμενη το φωτισμό που σου προσφέρει, καλό είναι να προσανατολίσεις τα έπιπλα προς τα εκεί.
Το χρώμα βοηθά στη δημιουργία μιας διάθεσης που ενώνει ένα χώρο. «Το χρώμα μπορεί να είναι ένα από τα ευκολότερα εργαλεία για τη διαχείριση της διάθεσης μέσα σε ένα χώρο», λέει ο David Mann. Τα φωτεινά χρώματα είναι ενεργητικά, ενώ τα πιο σκούρα είναι ηρεμιστικά. «Χρησιμοποιούμε επίσης χρώμα για να υποδηλώσουμε τη λειτουργία, να δημιουργήσουμε μια αφήγηση ή για να συνδέσουμε έναν χώρο ιστορικά», λέει. «Η χειραγώγηση της διάθεσης είναι σημαντική, αλλά όσο πιο πολυεπίπεδη είναι η χρωματική διακόσμηση, τόσο πιο ενδιαφέρον θα είναι ο ίδιος ο χώρος.»
Μία από τις αρχές του καλού design είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο που λειτουργεί καλά για εσάς και σας βοηθάει στην ευκολία των πραγμάτων που κάνετε μέσα σε αυτόν. Ωστόσο, καθώς ο λειτουργικός σχεδιασμός αυξάνει την ευκολία της καθημερινής ζωής, προάγει επίσης μια αίσθηση ηρεμίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο σχεδιαστής Regan Baker, «Ιδανικά θέλετε να αισθάνεστε πως το σπίτι σας συνεργάζεται μαζί σας και σας υποστηρίζει καθώς προχωράτε στη ζωή και όχι να σας πολεμάτε σε κάθε στροφή.» Και συνεχίζει λέγοντας πως «Εάν κάτι είναι μέρος της ζωής σας καθημερινά, το να το κάνετε πιο λειτουργικό θα έχει πολύ μεγάλο σωρευτικό αντίκτυπο στο επίπεδο ηρεμίας σας». Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ήρθε η ώρα πια να μετακινήσετε μια ντουλάπα αποθήκευσης που πιθανότατα έχετε τοποθετήσει κοντά στην είσοδο ή ένα σύνολο κούπες που είναι αποθηκευμένες πάνω από την καφετιέρα.
Αφού καθαριστεί η ακαταστασία, ήρθε η ώρα να οργανωθεί. Όταν όλα έχουν τη θέση τους, έχουμε λιγότερα πράγματα που πρέπει να ανησυχούμε. «Όταν η ακαταστασία μετριάζεται με στιλ, οργανώνεται ή διακοσμείται γίνεται ροή», λέει η Melanie Charlton Fowler, ιδιοκτήτρια της Clos-ette, μιας επαγγελματικής οργανωτικής εταιρείας, εξηγώντας πώς μπορούμε να επιτρέψουμε στην ενέργεια μας να ρέει φυσικά σε ένα χώρο μέσω της οργάνωσης.
Μυρωδιά, αφή, ακοή: όλες αυτές οι αισθήσεις μπορούν να προωθήσουν την ηρεμία και είναι εξίσου σημαντικές με τον οπτικό σχεδιασμό ενός δωματίου. «Θα έλεγα ότι η υφή βοηθάει πάντα στη δημιουργία μιας πλουσιότερης εμπειρίας στα πλαίσια ενός χώρου – και ειδικά, νομίζω ότι βοηθάει ιδιαίτερα στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού χώρου, επειδή εμπλέκει την αίσθηση της αφής» λέει η Jennifer Bunsa, ιδρυτής του Bunsa Studio στο Μαϊάμι. «Όσο περισσότερο προσπαθείτε να εμπλέξετε τις αισθήσεις, τόσο περισσότερο θα επηρεάζετε τη διάθεση στο χώρο σας.»
Είναι δύσκολο να “ξεφύγουμε” από τους χώρους μικτής χρήσης, αλλά αυτοί είναι πολύ σημαντικοί. Γιατί είναι αυτοί οι χώροι που ορίζουν τη διάθεσή μας με βάση τη χρήση τους. Όπως λέει και ο Regan Baker, «Συχνά μιλάμε για μια ισορροπία εργασίας – ζωής με τη συναισθηματική – διανοητική έννοια, αλλά αυτό ισχύει και για τους φυσικούς χώρους. Για παράδειγμα φανταστείτε πόσο πιο εύκολο θα είναι να σταματήσετε το άγχος και τις δεσμεύσεις της εργάσιμης ημέρας εάν μπορείτε να κλείσετε την πόρτα στο γραφείο του σπιτιού σας και να επιστρέψετε στην οικογένειά σας στην κουζίνα».
Όταν ένας χώρος είναι υπερβολικά μελετημένα σχεδιασμένος, τότε παύει να είναι σπιτικός. Ταυτόχρονα ένα σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει την αίσθηση του δικού σου μοναδικού σπιτικού, χωρίς να είναι απαράιτητα αντικειμενικά “όμορφος”. Για να βρει την ισορροπία μεταξύ υπερβολής και υποτονικότητας , ο Carlson προσυπογράφει την ιαπωνική φιλοσοφία του wabi-sabi, που σημαίνει “τέλεια ατέλεια“. Για την κουζίνα που απεικονίζεται παραπάνω, ο Carlson για παράδειγμα χρησιμοποίησε σακίδια νερού των Ιμαλαΐων ως κρεμαστά φώτα.
Είναι δύσκολο να διαβάζεις έναν περιορισμένο χώρο και να έχεις την αίσθηση της ηρεμίας. Οι οριοθετημένοι χώροι μπορούν να δημιουργήσουν κλειστοφοβία, ενώ τα μεγάλα παράθυρα, η ανοιχτή διάταξη και τα τετράγωνα πλάνα φαίνεται να προσφέρουν δυνατότητες. Ο David Mann αναφέρεται σε αυτό το αίσθημα ανοίγματος ως «αίσθηση ευρυχωρίας» – η κάθε περιοχή ρέει στην επόμενη χωρίς παρεμπόδιση και με κοινά στοιχεία που συνδέουν τα διάφορα δωμάτια και τους χώρους μεταξύ τους.
Με πολλούς σχεδιαστές και λάτρεις του σχεδιασμού να βασίζονται στο Instagram για έμπνευση, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι ο σχεδιασμός είναι μια ενιαία, πλαισιωμένη εικόνα, παγωμένη σε χρόνο και χώρο. Ωστόσο, εάν σκεφτόμαστε το σχεδιασμό ως περισσότερο μια συναρπαστική ταινία και όχι μια τετραγωνική στατική εικόνα που περνά μέσα από τη ροή μας, είναι ευκολότερο να κατανοήσουμε πώς διάφορα στοιχεία εμπνέουν διαφορετικά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα τη γαλήνη. Οι ταινίες έχουν σχεδιαστεί για να εμπνέουν συναίσθημα. Το χρώμα, ο ήχος και το πλαίσιο που σχετίζονται με κάθε εικόνα προκαλούν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, οδηγώντας τον θεατή βαθύτερα στην αίσθηση της ιστορίας που προσπαθεί να πει η ταινία. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να μπούμε για να δώσουμε “ζωή” στη διακόσμιση του σπιτιού μας, καθώς και ένα τον τόνο του προσωπικού μας στύλ.
Article inspo: elledecor.com.

Get our monthly recap with the latest news, articles and resources.
© 2021 Elle Greece
© 2021 ELLE

source

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα