Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότητα10 τρόποι να επιστρέψεις στο fitness πρόγραμμά σου

    10 τρόποι να επιστρέψεις στο fitness πρόγραμμά σου

    Follow us
    Ειδικά μετά από εορταστικές μέρες, όπως Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα, είναι απόλυτα λογικό να βγείς από το καθιερωμένο πρόγραμμα γυμναστικής σου. Όμως το fitness είναι επιλογή και κυρίως βασίζεται στην αποφασιστικότητα. Πάμε λοιπόν να δούμε τους 11 καλύτερους τρόπους για να επιστρέψεις ή και να ξεκινήσεις απο την αρχή το πρόγραμμα άθηλησής σου.
    Το να βγαίνεις από το πρόγραμμά σου είναι σύνηθες. Όχι μόνο το πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά και διατροφής και γενικά από όλες τις συνήθειες που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Μπορεί να συμβεί για οποιοδήποτε λόγο. Είτε επειδή περάσαμε 2 ημέρες γεμάτες με φαγητό, είτε επειδή δεν είμαστε πολύ καλά στα προσωπικά μας ή στη δουλειά μας, είτε εν τέλει επειδή βαριόμασταν και δεν βρίσκαμε την όρεξη. Αυτό κι αν είναι λογικό και κατανοητό, μετά από 1 χρόνο καραντίνας και πανδημίας! Όμως, για να νιώσεις καλύτερα και σωματικά. δεν χρειάζεται ούτε να απογοητεύεσαι, ούτε να κατηγορείς τον εαυτό σου. Να θυμάσαι μόνο, πως όσο μεγαλύτερο είναι το “διάλειμμα” από την άσκηση, τόσο πιο δύσκολο είναι να επιστρέψεις πίσω στο πρόγραμμα.  Οπότε, βάλτε αθλητικά ρούχα και πάμε να δούμε τους 11 καλύτερους τρόπους να επανέλθουμε δριμήτεροι στο fitness lifestyle.
    Για να γίνει η αρχή, ίσως “αναγκαστείς” απλά να αλλάξεις mindset. Μπορείς να σε βοηθήσει να γράψεις σε ένα χαρτί, γιατί είναι βοηθητικό το να  αθλείσαι και πόσα θετικά σου προσφέρει, τόσο στην υγεία σου όσο και στη διάθεσή σου. Ζυγίζοντας τα αρνητικά και τα θετικά της άσκησής σου, θα συνειδητοποιήσεις πολύ γρήγορα πόσο καλύτερα ένιωθες όταν η γυμναστική ήταν τακτικά στη ζωή σου. Επίσης θα καταλάβεις άμεσα, πως το χρόνο που “σπατάλησες” για να γράψεις όλα αυτά, θα είχες κάνει σίγουρα έμα μισάωρο workout!
    Να θυμάσαι, πως έστω και 10 λεπτά γυμναστική είναι καλύτερα από καθόλου γυμναστική. Δε χρειάζεται όμως να πέσετε κατευθείαν στα δύσκολα. Ξεκίνα με δεκάλεπτα Hiit workouts, και πρόσθετε 5 λεπτά κάθε μέρα. Προτού το καταλάβεις θα κάνεις ξανά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα των 30-60 λεπτών. Αν πισετείτε κατα το πρώτο τέταρτο, τότε είναι 80% πιθαότερο να ολοκληρώσετε το πρόγραμμά σας, λένε οι ειδικοί. Σε γενικές γραμμές, στοχεύουμε σε ρεαλιστικούς στόχους. Η μια ώρα προπόνηση μετά από ένα μήνα αποχής, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή και επίσης οδηγείς τον εαυτό σου ακούσια στην πιθανή αποτυχία.
    Ίσως η έκφραση “Δεν έχω χρόνο” είναι η συνηθέστερη και πιο χρησιμοποιημένη δικαιολογία για να αποφύγει κάποιος τη γυμναστική. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να αλλάξεις το πρόγραμμά σου. Πιθανότατα η απογευματινή γυμναστική μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να μην είναι για σένα. Δοκίμασε να μεταφέρεις το workout routine σου, νωρίς το πρωί! Επίσης, παρατήρησε λίγο που περνάς περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Τα Social Media έχουν κάνει κατάληψη στον προσωπικό μας χρόνο, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε ούτε 10 λεπτά για γυμηναστική. Κάνε καλύτερη ανακατανομή του χρόνου σου, για να χωράει πάντα η γυμναστική στη μέρα σου.
    Από τη στιγμή που σταμάτησες να αθλείσαι, σίγουρα θα έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Ίσως αυτά να είναι και ο λόγος που σταμάτησες εξαρχής. Μια νέα δουλειά, μια εγκυμοσύνη, ένα μωρό. Όλα αυτά είναι βάσιμοι λόγοι να σταματήσεις τη γυμναστική, όχι όμως να μη ξαναγυμναστείς ποτέ. Βάλε σε τάξη τις νέες σου προτεραιότητες και ενέταξε στο πρόγραμμα την προπόνησή σου. ΣΟΣ! Σε καμία περίπτωση δε συνίσταται, να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες, γιατί αυτή η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι ο κύριος λόγος τραυματισμών.
    Ειδικά αν είσαι νέα μητέρα, πολλές  φορές μπορεί να νιώθεις πως ο χρόνος αυτός που αθλείσαι, αυτόματα σημαίνει λιγότερος χρόνος να αφιερώσεις στην οικογένειά σου. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι. η άθληση βοηθάει όλη σου τη διάθεση, αυξάνοντας τα αποθέματα ενέργειάς σου, ενώ παράλληλα δίνεις και το παράδειγμα στα παιδιά σου να ακολουθήσουν έναν πιο αθλητικό τρόπο ζωής που θα τα ωφελήσει. Υπάρχουν γονείς που έχουν εντάξει τα παιδιά τους στο δικό τους αθλητικό πλαίσιο, και πέραν της ευεξίας που προσφέρει σε όλους η άθληση από μόνη της, είναι και ένας όμορφος και fun τρόπος να κάνεις bonding με τα παιδιά σου.
     
    Πολλοί είναι οι λόγοι που μια μέρα ο προγραμματισμός σου δε θα πετύχει και η γυμναστική αναγκαστικά θα μετατεθεί. Έχε ένα back-up πλάνο για αυτές τις μέρες, για να μην χάσεις το ρυθμό σου. Ακόμη και με 10-15 λεπτά workout sessions χωρίς εξοπλισμό με την αγαπημένη instructor Pamela Reif, σίγουρα θα σε αναζοωγωνήσουν και δε θα νιώσεις πως ήταν μια “χαμένη” fitness μέρα.
    Είναι αναπόφευκτο το να νιώσεις πιασμένη, ειδικά αν είχες καιρό να αθληθείς. Δεν υπάρχει λόγος αυτό να σε εμποδίσει από το να συνεχίσεις, μιας και όσο πιο συχνά γυμνάζεσαι και όσο λιγότερες κενές μέρες γυμναστικής αφήνεις να περνούν, τόσο λιγότερες και οι πιθανότητες να ξαναπιαστείς. Επίσης έχε στο νού σου πως το να γυμναζεσαι τακτικά αλλά και το να μην ξεχνάς ποτέ τις διατάσεις στην αρχή και το τέλος του workout session σου, θα βοηθήσουν στο να φύγει πιο γρήγορα το πιάσιμο.
    Προφανώς και δεν υπάρχει καλύτεροε τρόπος να έχεις βρείς κίνητρο, από το να έχεις έναν workout-buddy. Είτε αυτή είναι η κολλητή σου, είτε το αγόρι σου, ακόμη και οι γονείς σου. Η παρότρυνση και η ομαδικότητα είναι στοιχεία που βοηθούν να μπείς σε πρόγραμμα και να το διατηρήσεις. Όμως ποτέ μην εξαρτάσαι 100% από τον workout-buddy σου, γιατί πιθανότατα να έχει κι εκείνος/η μια κακή μέρα, που θα διαταράξει το δικό σου πρόγραμμα. Εναλλακτικά, μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποιο Instagram/TikTok challenge, αθλητικού περιεχομένου και να συναγωνιστείς με τον εαυτό σου για να πετύχεις το στόχο!
    Πρέπει να αποδεχθείς πως το να πας από το μηδέν στο εκατό σε μια ημέρα ή ακόμη και εβδομάδα, δεν είναι ρεαλιστικός στόχος. Θέλει πείσμα και baby steps για να μπορέσεις να φτάσεις τους στόχους σου. Πώς; Δίνε συνέχεια credit στον εαυτό σου, όταν πετυχαίνεις ένα στόχο. Για παράδειγμα όρισε ένα νούμερο από push-ups ή κοιλιακούς που μπορείς να κάνεις άνετα και καθημερινά προσέθετε 10. Έτσι κάθε μέρα θα είναι επιτυχημένη και μέσα σε ένα μήνα, δε θα πιστεύεις κι εσύ πόσα push-ups έκανες τελικά!
    Είναι γεγονός πως δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Κάποια μέρα ίσως χάσεις το στόχο σου, τη γυμναστική σου, ή την όρεξή σου. Μη το αφήσεις να σε πάρει από κάτω. Ξεκουράσου και δες τη θετική πλευρά. Που έχεις φτάσει ως τώρα. Αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα για να συνεχίσεις να προοδεύεις και να κάνεις περήφανη τον εαυτό σου.

    Get our monthly recap with the latest news, articles and resources.
    © 2021 Elle Greece
    © 2021 ELLE

    source

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα