Κρατούσε στα χέρια της ένα από τα πιο θανατηφόρα ζώα του κόσμου “και δεν το ήξερε”

0
549
Κρατούσε στα χέρια της ένα από τα πιο θανατηφόρα ζώα του κόσμου (και δεν το ήξερε)

Συχνά το θύμα δεν καταλαβαίνει το , γιατί είναι ανώδυνο. Όμως μπορεί να πεθάνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Μια τουρίστρια έκανε την πιο ριψοκίνδυνη πράξη, χωρίς να το γνωρίζει καν. Έπιασε στα χέρια της ένα από τα πιο του πλανήτη.

Ο για την @kaylinmarie21 που δημοσίευσε βίντεο στο TikTok, σε διακοπές στο Μπαλί, κρατώντας ένα πολύ μικρό χταπόδι, χρώματος με μαύρες κηλίδες.

Ωστόσο, μετά από λίγο χρησιμοποιώντας του Google για να μάθει τι ήταν αυτό το μικρό χταπόδι, ανακάλυψε ότι ήταν χταπόδι με μπλε δακτυλίους. Είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα θαλάσσια πλάσματα στον κόσμο, με αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 26 ανθρώπους. 

Συχνά το θύμα δεν καταλαβαίνει ότι το έχει τσιμπήσει, γιατί το δάγκωμά του μπορεί να είναι ανώδυνο, ωστόσο η τετροδοτοξίνη (ισχυρή νευροτοξίνη) που περιέχει το σάλιο του είναι θανατηφόρα. Μέσα σε λίγα λεπτά το θύμα του αισθάνεται μυϊκή αδυναμία, μούδιασμα και τελικά υποκύπτει καθώς το αναπνευστικό του σύστημα παραλύει. Δεν υπάρχει αντίδοτο και η μόνη πιθανότητα για να σωθεί κάποιος είναι εάν διασωληνωθεί άμεσα, εντός 30 λεπτών. 

Φανταστείτε λοιπόν πως θα νιώθατε εσείς εάν διαβάζατε αυτές τις πληροφορίες αφού έχετε έρθει σε επαφή με ένα τέτοιο πλάσμα και χωρίς να ξέρετε εάν σας έχει τσιμπήσει. Η ίδια από ότι είπε πήρε τον πατέρα της και έκλαιγε. 

Ευτυχώς, το χταπόδι δεν την τσίμπησε ποτέ και το βίντεο έγινε viral, με 2,6 εκατομμύρια προβολές.

Πηγή: Indy100