111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΣπίτι Διακόσμηση5 φυτά εσωτερικού χώρου που σας προτείνουμε να εντάξετε στη διακόσμηση του...

5 φυτά εσωτερικού χώρου που σας προτείνουμε να εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας για extra vibes αισιοδοξίας (τα έχετε ανάγκη και το ξέρετε!)

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα φυτά στο σπίτι σας, εγγυημένα σας τονώνουν τη διάθεση αλλά μπορούν να είναι και πραγματικά έυεργετικά για την υγεία σας. Πάμε να δούμε τα 5 διασημότερα φυτά εσωτερικού χώρου.
Τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους, είναι μια παγκόσμια τάση εδώ και πολλά χρόνια. Πέραν της αλλαγής της διάθεσης που προκαλούν, έχουν πραγματικά οφέλη ευεξίας μιας και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από βλαβερές τοξίνες και παράγουν οξυγόνο απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακα. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του άγχους καθώς και βοηθούν στην αποτροπή ασθενειών. Όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δώσετε ζωή στους προσωπικούς σας χώρους με φυτά. Κατά κύριο λόγο, η μεταφορά της φύσης στο σπίτι σας μπορεί να είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο οικονομικούς τρόπους για να δημιουργήσετε ένα όμορφο περιβάλλον στο σπίτι σας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας προτείνουμε τα 5 πιο διάσημα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να προσαρμόσετε στο χώρο σας για να σας προσφέρουν ένα όμορφο περιβάλλον και χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα.
Η Dracaena marginata είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου κυρίως λόγω της ανθεκτικότητάς του αλλά και της λίγης φροντίδας που χρειάζεται. Συνήθως αναπτύσσεται προς τα επάνω και καλό θα ήταν να έχει χώρο εκεί όπου θα τοποθετηθεί.
Συμβουλές φροντίδας: H Dracaena marginata χρειάζεται άφθονο ηλιακό, έμμεσο φως για να διατηρήσει τον ζωντανό χρωματισμό του. Προσπαθήστε να κρατάτε το χώμα σχετικά νωπό. Το φυτό αυτό φιλτράρει τις τοξίνες και προσφέρει καθαρό αέρα στο χώρο σας. Το ύψος του φυτού μπορεί να είναι από 25 έως 35 εκατοστά. Διάμετρος γλάστρας: 12 εκ. Είναι φυτό αργής ανάπτυξης όμως το τελικό ύψος μπορεί να φτάσει τα 2,5-3 μέτρα.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη Dracaena marginata εδώ
Η Sansevieria trifasciata είναι πολυετές φυτό με μακριά και μυτερά φύλλα, γεμάτα ίνες. Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά επίπεδα φωτός, καθαρίζει τον αέρα και είναι πολύ ανθεκτική, γεγονός που την καθιστά ιδανικό φυτό για αρχάριους καλλιεργητές. Είναι, ίσως, το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Τα άνθη της είναι λευκά και μικρά και περνάνε σχεδόν απαρατήρητα.
Συμβουλές φροντίδας:  H Sansevieria είναι προτιμότερο να βρίσκεται σε φωτεινά σημεία. αλλά μπορεί να προσαρμοστεί σε σημείο με χαμηλό φωτισμό. Επιβιώνει με αραιό πότισμα κάθε 20-30 μέρες.
Η Aloe Vera τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη λίστα φυτών που πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν για εσωτερική διακόσμηση. Προτιμά τα φωτεινά σημεία και έχει παχιά σαρκώδη φύλα καθώς χαρακτηρίχεται επίσης από τον αργό ρυθμό ανάπτυξής της.
Συμβουλές φροντίδας: Η Αλόη καλό θα ήταν να έχει έμμεσο ηλιακό φως, ενώ προτιμά τις ξηρές συνθήκες.
Τα παχύφυτα και οι κάκτοι είναι αξιοθαύμαστα φυτά εσωτερικού χώρου λόγω της αισθητικής εμφάνισης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους. Συμβουλές φροντίδας: Εξαιρετικά ανθεκτικά και με ελάχιστη φροντίδα, διακοσμούν όμορφα το σαλόνι, την κουζίνα ή και το γραφείο σας.
Η Ασπιδίστρα (Aspidistra elatior) είναι πολυετής και αειθαλής ριζωματώδης πόα. Αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φυτά για την διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων (όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες το επιτρέπουν), χάρις στα ασυνήθιστα μεγάλα και έντονα πράσινα φύλλα της.
Συμβουλές φροντίδας: Φυτό πολύ εύκολης καλλιέργειας, δεν είναι καθόλου απαιτητικό ως προς την συντήρησή του, ενώ αξιοποιείται σε χώρους όπου ελάχιστα άλλα επιβιώνουν, όπως σε εκείνα τα σημεία των κήπων, των οικιών ή των επαγγελματικών χώρων όπου το φως είναι ελάχιστο.
Η σπουδαιότητα ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας και διαβίωσης είναι τόσο σημαντική, που ακόμη και η NASA διεξήγαγε μία σχετική μελέτη και αφορούσε στο κατά  πόσο τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου και η ικανότητά τους να φιλτράρουν τις επιβλαβείς τοξίνες και τους ρύπους από τον αέρα μετατρέπουν τελικά τους εσωτερικούς χώρους σε πιο υγιεινούς και φιλόξενους για εμάς. Σε συνδυασμό με την αγχολυτική τους ικανότητα, τα φυτά εσωτερικών χώρων, μπορούν να γίνουν η καλύτερη συντροφιά για το σπίτι σας.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα φυτά εσωτερικού χώρου στο airplants.gr

.

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα