Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλασσόνα: Νέος σεισμός τα 5,9 Ρίχτερ - Ξύπνησε άλλος κλάδος του ρήγματος

    Ελασσόνα: Νέος σεισμός τα 5,9 Ρίχτερ – Ξύπνησε άλλος κλάδος του ρήγματος

    Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον σεισμό στην Ελασσόνα

    Η γη στην Ελασσόνα και όλη τη Θεσσαλία δεν έχει σταματήσει να τρέμει μετά τον νέο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που τρομοκράτησε ξανά χθες το βράδυ τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές. 

    Σεισμός Ελασσόνα: Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ!

    Σπίτια έχουν καταρρεύσει σε χωριά έξω από τη Λάρισα, ενώ οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα και πάλι σε σκηνές που έχουν στηθεί μετά τον σεισμό της Τετάρτης, σε ξενοδοχεία ή ακόμα και στα αυτοκίνητά τους. 

    Τα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό στην Ελάσσονα – φωτογραφία Intimenews

    Λέκκας: «Δεν ήταν μετασεισμός, αλλά νέος σεισμός»

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκα, η νέα σεισμική δόνηση δεν αποτελεί έναν από τους εκατοντάδες μετασεισμούς που σημειώνονται τα τελευταία δύο 24ωρα στην περιοχή, αλλά για νέο σεισμό. Οι σεισμολόγοι εκτιμούν πως ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος του ρήγματος, που έδωσε τη χθεσινοβραδινή σεισμική δόνηση. 

    Ελασσόνα: Νέος μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ

    «Δεν ανησυχούμε αλλά προβληματιζόμαστε. Ο σεισμός ευτυχώς έγινε σε μια άλλη περιοχή που είναι αραιοκατοικημένη. Θα ανησυχούσαμε αν πήγαινε η δραστηριότητα προς τα νοτιοανατολικά. Είναι καλό που πηγαίνει προς τα βορειοδυτικά είναι βουνά και μη κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

    Σεισμός Ελασσόνα: «Μην πίνετε το νερό στη Λάρισα» ανακοινώνει η ΔΕΥΑΛ

    Όπως είπε ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και τα Τίρανα, ενώ υπογράμμισε πως θα ακολουθήσει μια μακρόσυρτη μετασεισμική ακολουθία, που όμως θα μικραίνει σε μέγεθος, όσο περνούν οι μέρες. 

    Σεισμός Ελασσόνα: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

    Αρκετά χωριά του δήμου Ελασσόνας, όπως η Μαγούλα, το Μεσοχώρι και το Αμούρι, έμειναν χωρίς ρεύμα, μετά από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο, αλλά και από τις πτώσεις χαλασμάτων από τα παλιά σπίτια. 

    Σεισμός Ελασσόνα: Δύσκολη νύχτα – Πάνω από 100 μετασεισμοί μετά τα 6 Ρίχτερ

    Μόλις η γη άρχισε να σείεται ξανά, οι κάτοικοι πετάχτηκαν ξανά στους δρόμους και δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους, υπό τον φόβο ενός μεγάλου μετασεισμού. 

    205 κτίρια έχουν κριθεί έως σήμερα ακατάλληλα από τα κλιμάκια των μηχανικών – φωτογραφία Intimenews

    Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας έσπευσε στα χωριά που έχουν πληγεί και μετέφερε κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους. 

    Σεισμός Ελασσόνα: Νέα δόνηση 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή

    Οι αρχές έκαναν έκκληση στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην μπαίνουν σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές. Περίπου 300 από του πληγέντες διανυκτέρευσαν σε τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα που μισθώθηκαν από την Περιφέρεια γι’ αυτόν τον λόγο. Όμως ένα ξενοδοχείο στον Τύρναβο που επίσης φιλοξενούσε σεισμόπληκτους εκκενώθηκε μετά τον νέο σεισμό της Τσικνοπέμπτης.

    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με το στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική υλοποίησε ένα ολιστικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει από καθημερινά rapid tests μέχρι και ψυχολογική υποστήριξη – καθώς υπήρξαν πολίτες με μετατραυματικό σοκ.

    Σεισμός Ελασσόνα: 205 κτίσματα κρίθηκαν μη κατοικήσιμα

    Μέχρι στιγμή 205 κτίσματα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα μετά από τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ελασσόνα. 

    Χθες διεξήχθησαν αυτοψίες σε 294 κτίρια και σε 35 σχολικές μονάδες σε κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας. Από τα 294, τα 205 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και 89 κατοικήσιμα.

    Σεισμός Ελασσόνα: Τρεις άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια

    Ελέγχθηκαν επίσης όλες οι σχολικές μονάδες που κατασκευάστηκαν μέχρι το 1959, όμως μόλις στο 25% των δημόσιων κτιρίων έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος δομικής τρωτότητας. Επίσης, το γεγονός ότι πάνω από το 50% των κτισμάτων σε όλη τη χώρα έχει κτιστεί πριν από το 1980, κάνει τους μηχανικούς να ανησυχούν ιδιαίτερα για το πόσο ασφαλείς είναι οι κατοικίες. 

    Αρκετοί κάτοικοι διανυκτέρευσαν για δεύτερη νύχτα σε σκηνές, ξενοδοχεία και αυτοκίνητα – φωτογραφία Intimenews

    Σήμερα κλιμάκιο 50 μηχανικών θα προστεθεί σε εκείνο που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, ώστε να επιταχυνθούν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες. 

    Σεισμός Ελασσόνα: Συνεχείς οι σεισμικές δονήσεις

    Ο πρώτος ισχυρός σεισμός των 12 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτη. Ακολούθησαν άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις πάνω από τα 4 Ρίχτερ σε διάστημα μισής ώρας, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ.

    Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος

    Κι ενώ οι μετασεισμοί δε σταμάτησαν και την Πέμπτη, ο νέος ισχυρός σεισμός, 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ, προκάλεσε προβληματισμό στους σεισμολόγους. 

    Το επίκεντρό του ήταν 16 χλμ. ΝΝΔ της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 11,3 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
     

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα