111,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021
111,501ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΣπίτι ΥγείαΓκρέιπφρουτ και μαγιοβότανο: Πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά εντομοαπωθητικά

Γκρέιπφρουτ και μαγιοβότανο: Πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά εντομοαπωθητικά

Πολλά έντομα έχουν χτίσει ανοσία στα συμβατικά εντομοαπωθητικά, λένε οι επιστήμονες.
Ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των εντόμων είναι τα αιθέρια έλαια από γκρέιπφρουτ και μαγιοβότανο, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα δημοσιεύτηκε έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology», η οποία αποδεικνύει ότι η νεπεταλακτόνη, το ενεργό συστατικό του μαγιοβότανου (ευρέως γνωστού και ως catnip) είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην απώθηση των κουνουπιών.
Επίσης, τον περασμένο Αύγουστο, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ενέκρινε την κυκλοφορία του αιθέριο έλαιο νοοτκατόνη (που συνήθως προέρχεται από το γκρέιπφρουτ) στο εμπόριο,  ως εντομοαπωθητικό.
Η διαρκής προσπάθεια των επιστημόνων για τη δημιουργία νέων εντομοαπωθητικών που θα βασίζονται στα αιθέρια έλαια, οφείλεται στην ανοσία που έχουν χτίσει πολλά έντομα στα αντίστοιχα συμβατικά προϊόντα.
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δυσκολευόμαστε πολύ να εξοντώσουμε το κουνούπι που μεταφέρει την ελονοσία!», εξηγεί ο εντομολόγος David Price.
Αν και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι τα νέα προϊόντα να κυκλοφορήσουν μαζικά, το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών υπολογίζει ότι τα εντομοαπωθητικά που παράγονται από το γκρέιπφρουτ θα είναι διαθέσιμα στην αγορά μέχρι το 2022.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
>

ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί (ή ξεραθεί)!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές (Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργών, Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της...

Most Popular

Recent Comments