Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιες τροφές απαγορεύεται να καταναλώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου;

    Ποιες τροφές απαγορεύεται να καταναλώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου;

    Ευτυχώς για καλή τύχη όλων των εγκύων είναι περισσότερα αυτά που μπορείς να φας και λιγότερα όσα δεν επιτρέπονται. Θα θελήσεις να είσαι ενήμερη από την πρώτη μέρα κιόλας που θα μάθεις ότι θα γίνεις μανούλα, οπότε φτιάξαμε για σένα μια λίστα με τροφές που καλό να αποφεύγεις αυτούς τους εννέα όμορφους μήνες της εγκυμοσύνης […]
    Ευτυχώς για καλή τύχη όλων των εγκύων είναι περισσότερα αυτά που μπορείς να φας και λιγότερα όσα δεν επιτρέπονται. Θα θελήσεις να είσαι ενήμερη από την πρώτη μέρα κιόλας που θα μάθεις ότι θα γίνεις μανούλα, οπότε φτιάξαμε για σένα μια λίστα με τροφές που καλό να αποφεύγεις αυτούς τους εννέα όμορφους μήνες της εγκυμοσύνης σου. Ορισμένα τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται σπάνια, ενώ άλλα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς. Δες λοιπόν ποια τρόφιμα απαγορεύονται κατά την εγκυμοσύνη:
    Ο υδράργυρος είναι ένα πολύ τοξικό στοιχείο, συνήθως βρίσκεται σε μολυσμένο νερό. Σε υψηλότερες ποσότητες, μπορεί να είναι τοξικό για το νευρικό σου σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά, με δυσμενείς επιπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερες ποσότητες. Δεδομένου ότι βρίσκεται σε μολυσμένες θάλασσες, τα μεγάλα θαλάσσια ψάρια μπορούν να συσσωρεύσουν υψηλές ποσότητες υδραργύρου. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφεύγεις τα ψάρια με υψηλό υδράργυρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
    Τα ψάρια με υψηλό υδράργυρο που καλό είναι να αποφύγεις είναι:
    Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν έχουν όλα τα ψάρια υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο – μόνο ορισμένοι τύποι. Η κατανάλωση ψαριών με χαμηλό υδράργυρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ υγιής και αυτά τα ψάρια μπορούν να καταναλωθούν έως και τρεις φορές την εβδομάδα.
    Τα ψάρια με χαμηλό υδράργυρο είναι άφθονα και είναι:
    Αυτό θα είναι δύσκολο για τους λάτρεις του σούσι, αλλά είναι σημαντικό. Τα ωμά ψάρια, ειδικά τα οστρακοειδή, μπορούν να προκαλέσουν διάφορες μολύνσεις. Αυτές μπορεί να είναι ιογενείς, βακτηριακές ή παρασιτικές λοιμώξεις, όπως Salmonella και Listeria. Μερικές από αυτές τις λοιμώξεις μπορεί να σε επηρεάσουν μόνο, προκαλώντας αφυδάτωση και αδυναμία. Άλλες λοιμώξεις μπορεί να μεταδοθούν στο μωρό σου με σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες συνέπειες.

    source

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα