Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να μείνετε για πάντα παντρεμένοι κι ευτυχισμένοι, σύμφωνα με τον Τομ...

    Πώς να μείνετε για πάντα παντρεμένοι κι ευτυχισμένοι, σύμφωνα με τον Τομ Χανκς

    «Πριν παντρευτείς να θέτεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: πιστεύεις ότι θα μπορούσες να συζητάς καλά με αυτό το πρόσωπο και στα γεράματά σου; Όλα τα άλλα σε έναν γάμο είναι μεταβατικά.» Νίτσε.
    Ο έρωτας μετά από κάποια χρόνια «ξεφουσκώνει» και αντικαθίσταται από την αγάπη και την αφοσίωση. Όπως είναι φυσιολογικό, θα υπάρξουν τριβές και προβλήματα που ανά περιόδους θα απομακρύνουν το ζευγάρι. Με την σωστή επικοινωνία και θέληση όμως μπορούν να υπερπηδήσουν όλα τα εμπόδια. Τρανή απόδειξη είναι τα ζευγάρια που είναι δεκαετίες μαζί και καταφέρνουν να διατηρούν την δική τους ευτυχία. Ένα από αυτά είναι ο Τομ Χανκς και η γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον που έχουν καταφέρει και είναι ευτυχισμένοι μαζί 31 ολόκληρα χρόνια. Σε διάφορες συνεντεύξεις του έχει ερωτηθεί «Ποιο είναι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο;» και οι συμβουλές του είναι πραγματικά εξαιρετικές!
    Πώς να μείνετε για πάντα παντρεμένοι κι ευτυχισμένοι, σύμφωνα με τον Τομ Χανκς
    «Μην βιάζεστε να παντρευτείτε»
    O ηθοποιός ήταν ήδη παντρεμένος με δύο παιδιά όταν γνώρισε την τωρινή του σύζυγο. Ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξή του «Μην παντρευτείτε πριν τα 30. Ο γάμος πρέπει να είναι συνειδητή απόφαση που θα βασίζεται στην λογική και όχι στον παρορμητισμό.»
    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όσοι παντρεύονται μικροί είναι καταδικασμένοι να πάρουν διαζύγιο. Ωστόσο μία σχέση χρειάζεται να δοκιμαστεί και μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες είναι να καταλάβει ο καθένας ξεχωριστά αν αυτά που τον δένουν με τον σύντροφό του είναι αρκετά για να αντέξουν στον χρόνο.
    «Πρέπει να κάνετε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς»
    Στην περίπτωση του Τομ Χανκς, ο συμβιβασμός ήταν να βαπτιστεί από καθολικός σε ορθόδοξο χριστιανό, προκειμένου να είναι μαζί με την αγαπημένη του. «Για μένα το να γίνω ορθόδοξος ήταν μεγάλη θυσία. Χρειάστηκε κουράγιο να απαρνηθώ την πίστη μου, αλλά το έκανα γιατί ήθελα να είμαι με την γυναίκα μου.
    Μπορεί στην δική μας περίπτωση να μην τίθεται το ζήτημα του θρησκεύματος, αλλά η πείρα μας έχει διδάξει πως καμία σχέση δεν μπορεί να αντέξει χωρίς συμβιβασμούς. Χρειάζεται να ακούμε τα θέλω του συντρόφου μας και να παραμερίζουμε τον εγωισμό μας. Μπορεί να έχουμε κοινή πορεία με τον άνθρωπό μας, αλλά παραμένουμε διαφορετικοί άνθρωποι και δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Εκτός από το να ζητάμε πρέπει και να προσφέρουμε. Και οι υποχωρήσεις είναι ένας τρόπος για να το πετύχουμε.
    «Να στηρίζετε ο ένας τον άλλον στα καλά και τα άσχημα»
    Όταν ένα ζευγάρι είναι πολλά χρόνια μαζί, εκτός από καλές στιγμές θα ζήσει και άσχημες. Δεν ξέρεις πότε οι δυσκολίες και τα προβλήματα θα έρθουν απρόσκλητα στο σπίτι και την σχέση σου. «Το 2015 η γυναίκα μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Ήταν από τις χειρότερες περιόδους που διανύσαμε, αλλά δεν εγκαταλείψαμε. Συνέχιζα να την φροντίζω και να είμαι δίπλα της. Πραγματικά υποκλίνομαι στην δύναμή της.» είπε ο Τομ Χανκς πριν μερικά χρόνια.
    Όταν δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι μαζί, αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, λειτουργούν σαν ομάδα και προσπαθούν να βρουν λύση. Δεν απομακρύνονται, ούτε ανταλλάσσουν κατηγορίες προκειμένου να μη νιώσουν ότι φέρουν ευθύνη. Συμπορεύονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλον στον κοινό τους βίο. Γιατί μια ζωή μαζί, σημαίνει μια ζωή που περιλαμβάνει και καλές και κακές στιγμές.
    «Κάντε μικρές χειρονομίες που δείχνουν ότι νοιάζεστε και αγαπάτε τον άνθρωπό σας»
    «Βλέπω την γυναίκα μου σαν ερωμένη μου και έχουμε έναν δεσμό που ξεπερνάει αυτόν της συζύγου, της φίλης ή της μητέρας. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτήν. Σχεδόν καθημερινά της αφήνω σημειώματα στην κουζίνα ή δίπλα στο σταθερό τηλέφωνο. Της στέλνω φωτογραφίες στο κινητό ή της λέω τα νέα της ημέρας μου. Νομίζω ότι της αρέσει.» ανέφερε γελώντας ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη.
    Κακά τα ψέματα, ο έρωτας για να συντηρηθεί χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο. Η χαρά της ανακάλυψης και ο ενθουσιασμός φεύγουν και δίνουν την θέση τους στην αγάπη. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Ο έρωτας κάνει κύκλους και με μικρές καθημερινές, τρυφερές κινήσεις επιστρέφει ανανεωμένος και πιο έντονος.
    «Μην προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλον»
    «Αυτή η γυναίκα με αγαπούσε όταν ήμουν αδύνατος και με μαλλιά. Με αγαπούσε όταν ήμουν χοντρός και φαλακρός. Με αγαπάει όπως και να είμαι και γι’ αυτό νιώθω τυχερός.»
    Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δέχονται τα ελαττώματα του συντρόφου τους. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ο/η «τέλειος-α» σύζυγος και δεν προσπαθούν να αλλάξουν ο ένας τον άλλον. Σέβονται και εκτιμούν την ουσία του άλλου και εστιάζουν στα θετικά.
    Στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, όπου οι σχέσεις είναι αναλώσιμες και οι διάσημοι χωρίζουν και παντρεύονται πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του Μπιπ Μπιπ, ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον κάνουν την διαφορά χάρη στην αγάπη, την κοινή προσπάθεια, την αφοσίωση, τον σεβασμό και την αμοιβαία αποδοχή.
    Υ.Γ. Εδώ τα κατάφεραν αυτοί με όλους τους πειρασμούς του Χόλιγουντ στα πόδια τους, εμείς δεν θα μπορέσουμε;
    ΠΗΓΗ


    Contact us: tromaktikos@gmail.com
    Copyright 2020 – tromaktiko.gr by G POiNT ADV Digital marketing & SEO 

    source

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα