111,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
111,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΔιατροφήΣόγια: Η πρωταγωνίστρια της νηστείας – Γιατί πρέπει να την εντάξετε στο...

Σόγια: Η πρωταγωνίστρια της νηστείας – Γιατί πρέπει να την εντάξετε στο διατροφολόγιό σας

Στις μέρες μας παρασκευάζονται από τη σόγια περισσότερα από 120 διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο, μεταξύ των οποίων τα υποκατάστατα κρέατος, το γάλα σόγιας, το γιαούρτι σόγιας, τόφου, το σογιέλαιο, η σάλτσα σόγιας κ.α.

Υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις οι οποίες προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις της μεταλλαγμένης σόγιας στην υγεία μας, ωστόσο μετά τον Απρίλιο του 2014 και τη νομοθεσία για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα προϊόντα σόγιας που βρίσκουμε στην αγορά και δεν έχουν ένδειξη γενετικής τροποποίησης, θεωρούνται ασφαλή.
Ευεργετικές επιδράσεις της σόγιας
Είναι τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Αποτελεί επομένως ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων για χορτοφάγους και για περιόδους νηστείας.
Προστατεύει από ορισμένες μορφές καρκίνου
Σύμφωνα με πολλές μελέτες η τακτική κατανάλωση σόγιας μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του παχέως εντέρου και του προστάτη. Αυτό οφείλεται στις ισοφλαβόνες, οι οποίες αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Προστατεύει από την οστεοπόρωση
Ένα φλιτζάνι τόφου περιέχει 204 mg ασβεστίου. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η σόγια έχει μειωμένη απέκκριση ασβεστίου (103 mg), σε αντίθεση με το κρέας (150 mg).
*Από την Ευαγγελία Τζιούρα, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Ταυτότητα Διαφημιστείτε σε εμάς Όλες οι Ειδήσεις Συνδρομές

source

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
>

ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί (ή ξεραθεί)!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές (Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργών, Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της...

Most Popular

Recent Comments