Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση ο Μένιος Φουρθιώτης

    Κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση ο Μένιος Φουρθιώτης

    Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος, πλέον κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες ποινικούς.

    Παράλληλα, ο ίδιος κατηγορείται και για ηθική αυτουργία για τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σπίτι του, οι οποίες, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, θεωρούνται σκηνοθετημένες.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης «δένεται» από επικοινωνίες που είχε ο Φουρθιώτης με τους συλληφθέντες ποινικούς, μέσω γραπτών μηνυμάτων. Μία από τις επικοινωνίες ήταν λίγο καιρό πριν την επίθεση στο σπίτι του με πυροβολισμούς.

    Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο παρουσιαστής και οι Έλληνες ποινικοί φέρονται στις συνομιλίες τους να συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ και για τα δύο χτυπήματα. 

    Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα για να απολογηθούν και να καταρτιστεί το κατηγορητήριο.

    Νωρίτερα, οι χθεσινές προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Εκτός του Μένιου Φουρθιώτη, η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε και άλλα τρία άτομα που έχουν απασχολήσει τις αρχές για ποινικές υποθέσεις. Κατά τις ίδιες πηγές, προκύπτει επαφή από το παρελθόν του με τους δύο ποινικούς.

    Οι δυο κακοποιοί, κατά την εξέτασή τους στην Ασφάλεια, φέρονται να ανέφεραν ότι ο παρουσιαστής τούς είχε προσεγγίσει για να πυροβολήσουν την είσοδο της οικίας του και το άδειο κουβούκλιο, ενώ πληροφορίες θέλουν να συνδέονται οι επιθέσεις στο σπίτι Φουρθιώτη και σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ κοντά στο σπίτι του Κώστα Βαξεβάνη, αφού από τη βαλλιστική εξέταση των καλύκων προέκυψε ότι εξήλθαν από το ίδιο όπλο.

    Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του και όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

    Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

    Υπενθυμίζεται πως η επίθεση των δύο κακοποιών εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην οδό Θησέως στην Εκάλη σημειώθηκε στη 01.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου, κοντά στο σπίτι του Κώστα Βαξεβάνη. Δύο επιβάτες μοτοσικλέτας δεν σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε στα «τυφλά» τρεις φορές προς τους αστυνομικούς. Εκεί όμως έπεσε και ένα σακβουαγιάζ που είχε μέσα το Καλάσνικοφ. Στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη η επίθεση έγινε στις 22.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας (Παρασκευή 16/4), μετά την αφαίρεση της φρουράς του. Πληροφορίες θέλουν να συνδέονται οι δύο επιθέσεις και εργαστηριακά, αφού από τη βαλλιστική εξέταση των καλύκων προέκυψε ότι εξήλθαν από το ίδιο όπλο.

    Το σακίδιο με το Καλάσνικοφ που έπεσε από τους κακοποιούς ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό που τελικά τους «έκαψε», με συνέπεια να οδηγηθούν χθες στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο διερευνά την καταγγελία Βαξεβάνη ότι ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν ο άνθρωπος που «αναζητούσε στην πιάτσα κάποιον» για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

    Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν στο σακίδιο ίχνη βιολογικού υλικού (DNA) που οδήγησε στην ταυτοποίηση των δύο κακοποιών, οι οποίοι φέρεται να έχουν ποινικό παρελθόν σε παροχή προστασίας, ξυλοδαρμούς και άλλα παρόμοια αδικήματα. Στην Ασφάλεια, κατά την εξέτασή τους, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, φέρονται να ανέφεραν ότι ο Φουρθιώτης τούς είχε προσεγγίσει για να πυροβολήσουν την είσοδο της οικίας του και το άδειο κουβούκλιο, χωρίς να πουν τίποτα περισσότερο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν έρευνες από εισαγγελικούς λειτουργούς στα γραφεία των επιχειρήσεων του Φουρθιώτη, αλλά και στο σπίτι του στον Διόνυσο, απ’ όπου κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα, ενώ προσήχθη και ο ίδιος ο παρουσιαστής για εξέταση.

    Μετά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να ελεγχθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και για ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων. 

    Ο παρουσιαστής αρνείται τις καταγγελίες που τον εμπλέκουν σε «συμβόλαια θανάτου» και έχει κινηθεί νομικά κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα