111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκκληση Χαρδαλιά για προσοχή σε 10 περιοχές – Υπήρξε μεγάλη αύξηση του...

Έκκληση Χαρδαλιά για προσοχή σε 10 περιοχές – Υπήρξε μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε έκκληση για μεγάλη προσοχή σε 10 περιοχές της Ελλάδας στις οποίες παρουσιάζεται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου.

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Σκιάθο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ικαρία, Πάτμο, Νάξο, Κάρπαθο και Μυλοπόταμου Ρεθύμνου να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν με συνέπεια τους κανόνες για των μέτρων για την προστασία του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το ιικό φορτίο στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένο τις τελευταίες ημέρες.

Παπαευαγγέλου: Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα – Οι νέοι πήγαν στους δικούς τους και μετέφεραν τον ιό

Το αποτύπωμα των ημερών του Πάσχα βλέπουμε τώρα, είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση, τονίζοντας ότι παρατηρούνται πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά όπως στην Κάρπαθο, Ικαρία, Κέρκυρα, Σκιάθο.

Όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση, οι νέοι πήγαν να δουν τους δικούς τους και μετέφεραν τον ιό από τις μεγαλες πόλεις. Οι λόγοι αύξησης των κρουσμάτων είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση και οι συναιθροίσεις ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει επιβάρυνση του συστήματος υγείας γιατί τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται σε νέους, και μάλιστα σε ηλικίες 20-36 ετών.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι σε ορισμένα νησιά όπως στην Κάρπαθο και την Ικαρία το ποσοστό εμβολιασμού με μια δόση αγγίζει το 40% και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ην ατομική προστασία.

«Είμαστε ανήσυχοι, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν περισσότερα από 2 εκατ. διαγνωστικά τεστ και θα αυξηθεί περισσότερο, καθώς άνοιξαν και άλλες δραστηριότητες. Σήμερα, 15 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, όλοι ξέρουμε καλά πως θα αποφύγουμε την έκθεσή μας στον ιό χωρίς απαγορεύσεις και χωρίς στερήσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα