111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕγκώμια Μακρόν για Μέρκελ πριν την αποχώρησή της

Εγκώμια Μακρόν για Μέρκελ πριν την αποχώρησή της

«Αυτό το 22ο (υπουργικό συμβούλιο) δεν είναι διόλου συγκρίσιμο με τα προηγούμενα γιατί είναι το τελευταίο σου», είπε απευθυνόμενος στη Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Απέχουμε ακόμη πολύ από το αντίο και θα ξαναϊδωθούμε πολλές φορές τους επόμενους μήνες» αλλά «αυτό το τελευταίο συμβούλιο μου δίνει την ευκαιρία να πω πόσα οφείλει η γαλλογερμανική σχέση στη δέσμευσή σου, τη βούλησή σου να ενεργήσεις, κάποιες φορές την υπομονή σου απέναντί μας και την ικανότητά σου να ακούς. Και, επομένως, σ’ ευχαριστούμε απείρως», συνέχισε ο Μακρόν, μιλώντας στην καγκελάριο στον ενικό.
Έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία, η Μέρκελ θα αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, θα ξαναβρεθεί με τον Μακρόν στις συνόδους κορυφής της G7 και του ΝΑΤΟ, τον Ιούνιο, καθώς και στις ευρωπαϊκές συνόδους.
Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει αν η Γερμανία και η Γαλλία δεν συμφωνούν
Λιγότερο εκδηλωτική από τον Μακρόν, η καγκελάριος υπογράμμισε ότι «ήταν πάντα πλούτος όταν καταλήγαμε σε μια κοινή λύση, επειδή ο καθένας έχει τη δική του άποψη». «Για αυτό με χαροποιεί αυτή η συνεργασία και θα κάνουμε την αποτίμηση σε εύθετο χρόνο», πρόσθεσε.
Ο Μακρόν επανέλαβε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει αν η Γερμανία και η Γαλλία δεν συμφωνούν». «Όταν η Γερμανία και η Γαλλία συμφωνούν, δεν αρκεί πάντα αυτό για να προχωρήσει η Ευρώπη όμως είναι βέβαιο ότι αν δεν υπάρχει γαλλογερμανική συμφωνία, δεν θα υπάρχει και στους 27 και υπό αυτό το πνεύμα εργαζόμαστε» εδώ και τέσσερα χρόνια, τόνισε.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από κοινού «για μια πραγματική ευρωπαϊκή κυριαρχία στον τομέα της άμυνας» αλλά και στο ταμείο οικονομικής ανάκαμψης, ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε πέρσι τον Ιούλιο για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

source

- Advertisment -
>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα