Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΧρήσιμες συμβουλέςΜαγειρική σόδα για αδυνάτισμα: Τι ισχύει, πώς να την πιείτε και τι...

Μαγειρική σόδα για αδυνάτισμα: Τι ισχύει, πώς να την πιείτε και τι κίνδυνοι εγκυμονούν

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το να αραιώσεις μαγειρική σόδα σε νερό, ή σε μηλόξυδο, ή σε χυμό λεμονιού και να την πιείς με άδειο στομάχι το πρωί, συμβάλλει στο να χάσεις πιο εύκολα τα περιττά κιλά.
Άλλοι, πάλι, λένε ότι απλά και μόνο ένα “αφρόλουτρο” σε νερό με μαγειρική σόδα έχει παρόμοια αποτελέσματα.
Ο ισχυρισμός ότι η μαγειρική σόδα, όταν συνδυάζεται με νερό, μηλόξυδο, ή χυμό λεμονιού, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό λίπος, δεν υποστηρίζεται επαρκώς επιστημονικά.
Η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι έχει κάνει τον οργανισμό πιο αλκαλικό, το οποίο πιστεύεται ότι προάγει την απώλεια βάρους, ή ότι εμποδίζει την αύξηση βάρους. Ωστόσο, αυτή η θεωρία έχει απορριφθεί πολλάκις.
Ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των επιπέδων του pH και αυτό που τρώτε ή πίνετε έχει μικρή επίδραση σε αυτό.
Μια άλλη θεωρία λέει ότι η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό του μπάνιου σας θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αυξάνοντας τα επίπεδα μαγνησίου και θειικού άλατος. Πρόκειται για δύο θρεπτικά συστατικά που υποτίθεται ενισχύουν τον μεταβολισμό και την εξαφανίζουν τις τοξίνες. Ωστόσο, ούτε αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από την επιστήμη.
Από την άλλη πλευρά, η μαγειρική σόδα μπορεί πράγματι να καταπραΰνει το στομάχι, καθώς έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει το οξύ του στομάχου. Αυτή η χημική αντίδραση δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι ένα αέριο που μπορεί να σας προκαλέσει ρέψιμο. Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα στο στομάχι, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στο συνολικό σας λίπος.
Η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει έμμεσο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους, κυρίως λόγω του υγρού με το οποίο αναμιγνύεται συνήθως.
Μια δημοφιλής επιλογή είναι να συνδυάσετε τη μαγειρική σόδα με μηλόξυδο. Αυτό, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερη πείνα. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η επίδραση του μηλόξυδου στην απώλεια βάρους είναι περιορισμένη.
Η μαγειρική σόδα αραιώνεται συχνά σε νερό, είτε μόνη της, είτε μαζί με μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού. Όταν καταναλώνετε καθημερινά, τέτοια ποτά είναι πιθανό να αυξήσετε και την ημερήσια πρόσληψη υγρών. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τα συνολικά επίπεδα ενυδάτωσης, κάτι που σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει την πείνα, να αυξήσει τον μεταβολισμό και να προωθήσει την απώλεια σωματικού λίπους.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα πιθανά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους δεν έχουν καμία σχέση με την μαγειρική σόδα αυτή καθαυτή, αλλά περισσότερο με τα άλλα υγρά. Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο διάλυμα προσφέρει μόνο λίγα επιπλέον οφέλη.
Υπάρχουν τρεις δημοφιλείς μέθοδοι που οι περισσότεροι εφαρμόζουν για να καταναλώσουν μαγειρική σόδα:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμία από αυτές τις μεθόδους δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη, οπότε αν τις εφαρμόσετε, το κάνετε με δική σας ευθύνη!
Η υπερβολική πρόσληψη μαγειρικής σόδας σχετίζεται με μια σειρά ανεπιθύμητων ενεργειών.
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μαγειρικής σόδας μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεταβολική οξέωση, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που εμφανίζεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να ελέγξει το pH του αίματος.
Η μεταβολική οξέωση μπορεί να προκύψει από την υπερβολική πρόσληψη αλκαλικών ενώσεων, όπως η μαγειρική σόδα, και να προκαλέσει:
Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να είναι θανατηφόρα!
Η μαγειρική σόδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Ως εκ τούτου, η υψηλή πρόσληψη μαγειρικής σόδας μπορεί να προκαλέσει:
Τα άτομα με αλκοολισμό ή μειωμένη νεφρική λειτουργία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.
Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκολίες στην αναπνοή και σπασμούς σε μικρά παιδιά και απαγορεύεται να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες είναι επίσης καλύτερο να την αποφεύγουν.
Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με ένα οξύ, όπως το μηλόξυδο, ή ο χυμός λεμονιού, προκαλεί χημική αντίδραση που απελευθερώνει αέριο διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αέρια, ή φούσκωμα, ειδικά εάν καταναλώνετε το διάλυμα προτού διαφύγει όλο το αέριο.
Η μαγειρική σόδα μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα. Τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους προτού προσθέσουν μαγειρική σόδα στη διατροφή τους.
Τέλος, υπάρχουν προς το παρόν λίγες πληροφορίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της κατάποσης μαγειρικής σόδας, είτε μόνη, είτε σε συνδυασμό με χυμό λεμονιού, ή μηλόξυδο. Επομένως, μπορεί να είναι ασφαλέστερο να αποφύγετε τέτοια διαλύματα, έως ότου ανακοινωθούν στέρεα επιστημονικά ευρήματα.
Το να κάνετε “αφρόλουτρο” σε νερό με μαγειρική σόδα είναι σίγουρα πιο ασφαλές από την κατάποση. Ωστόσο, καμία μελέτη δεν έχει διερευνήσει τα οφέλη ή τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτήν την πρακτική.
Πηγή: https://www.healthline.com

source

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα