111,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021
111,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον δρόμο για τη σταδιακή απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης – Αναλυτικά...

Στον δρόμο για τη σταδιακή απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης – Αναλυτικά η διαδικασία

Από Δευτέρα 5, Ιουλίου σταματάει παραγωγή από τις βιομηχανίες πλαστικού 10 ειδών πλαστικών μίας χρήσης. Τα είδη που σταδιακά αποσύρονται είναι:

  • Πλαστικά καλαμάκια
  • πλαστικά μαχαιροπίρουνα
  • πλαστικά πιάτα μιας χρήσης
  • ποτήρια πιάτα περιέκτες τροφίμων από φελιζόλ
  • Πλαστικές μπατονέτες
  • πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών
  • πλαστικοί αναδευτήρες ποτών

Οι βιομηχανίες πλαστικού έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν στα καταστήματα για έως και 10 μήνες από σήμερα το στοκ που διαθέτουν σε αυτά τα είδη δεν έχουν όμως την δυνατότητα να συνεχίσω να τα παράγουν. Μετά την πάροδο των 10 μηνών απαγορεύεται η διάθεσή στα καταστήματα και τότε θα αποσυρθούν οριστικά από τα ράφια αυτά τα προϊόντα.

Εντωμεταξύ από 1 Ιανουαρίου 2022, θα επιβληθεί τέλος 0,04 έως 0,06 € στα πλαστικά ποτήρια του καφέ, ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης ενθαρρύνονται να δίνουν έκπτωση σε όσους αγοράζουν τον καφέ τους, στο δικό τους ποτήρι πολλαπλών χρήσεων.

Στόχος είναι η σταδιακή μείωση χρήσης των πλαστικών κατά 30 %.

Η Ευρώπη ενθαρρύνει τη μείωση του πλαστικού καθώς η πλαστική ρύπανση απειλή σοβαρά τόσο τα οικοσυστήματα όσο για τη δημόσια υγεία, αφού τα προιοντα αυτά χρησιμοποιούνται για λίγα λεπτά και στη συνέχεια γίνονται απόβλητα. Συχνά καταλήγουν στη θάλασσα επιβαρύνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον, καταναλώνονται από την θαλάσσια ζωή και στη συνέχεια , όταν διασπώνται αε μικρότερα κομμάτια, περνούν στη διατροφική αλυσίδα.

Για τα 10 ήδη πλαστικό μιας χρήσης που σταδιακά αποσύρονται υπάρχουν ήδη εναλλακτικά βιοδιασπώμενα προϊόντα. Ισχυρή σύσταση όμως τόσο της Ευρώπης όσο και το υπουργείου περιβάλλοντος είναι να περιοριστεί , κατα το δυνατόν, η χρήση τους , προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των αποβλήτων.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
>

ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί (ή ξεραθεί)!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές (Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργών, Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της...

Most Popular

Recent Comments