Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΠέθανε από κορονοϊό η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής στην Αχαΐα – Τι...

    Πέθανε από κορονοϊό η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής στην Αχαΐα – Τι είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους φόβους της

    Ποτάμι θλίψης και δακρύων από τα μεσάνυχτα στην Πάτρα για τον χαμό της Λιολιώς Κολυπέρα που δεν κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό και τις επιπλοκές του.

    Η πρόεδρος  του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας “Άλμα Ζωής” έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

    Το θλιβερό γεγονός σκόρπισε βαθιά συγκίνηση στην πατραϊκή κοινωνία, η οποία πενθεί για τον χαμό μιας γενναίας μαχήτριας.

    Θλίψη στην Πάτρα: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα– Ήταν μια γενναία πολεμίστρια

    Η απώλεια τεράστια όχι μόνο για τον σύζυγό της Γιώργο Κολυπέρα και την οικογένειά τους, αλλά και για την “οικογένεια” των γυναικών με καρκίνο μαστού της περιοχής .

    Πρωτοστάτησε το 2001 για την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” στην Αχαΐα και κατόρθωσε με το δυναμισμό, τη μαχητικότητα, το χαμόγελο και την ζεστασιά της να “αγκαλιάσει” όλες τις γυναίκες που δοκιμάστηκαν με το θεριό και να τους δώσει δύναμη για να παλέψουν και να το νικήσουν αναφέρει το thebest.gr..

    Το “αντίο” στη Λιολιώ Κολυπέρα από το Άλμα Ζωής Αχαϊας: “Το φως που μας φώτιζε”

    Συγκλονίζει η απώλειά της

    Τα μηνύματα από την πρώτη στιγμή είναι καταιγιστικά και συγκλονιστικά ταυτόχρονα.

    “Συνταρακτική απώλεια! Λιολιώ, ήσουν η αστείρευτη δύναμη, η ψυχή, η αγάπη. Το έργο σου ανεκτίμητο! Λιολιώ, εκεί που ταξιδεύεις, είμαστε περήφανοι για σένα!” έγραψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

    “Σε αποχαιρετώ με συντριβή ψυχής. Ήσουν φως και προς τα εκεί ταξιδεύεις. Θα ζεις μαζί μου για πάντα. Σ’ αγαπώ” έγραψε η Πάκυ Καραλή, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του “Άλματος Ζωής” Ν. Αχαΐας αποχαιρετώντας την αγαπημένη της Λιολιώ.

    H γραμματέας του Δ.Σ. Ντέπυ Μαλλιώρη έγραψε: “Όταν δεν υπάρχουν λόγια. Όταν ο πόνος σε ακινητοποιεί. Όταν το τέλος σε συνθλίβει. Μου λείπεις ήδη. Σε αγαπώ”.

     «Έχω ένα μεγάλο φόβο κ. Πρωθυπουργέ…»- Όταν η Λιολιώ Κολυπέρα εξέφραζε το φόβο της για τον covid

    Χρ. Αλεξοπούλου : Θλίψη και συγκίνηση για τη Λιολιώ Κολυπέρα.

    Η είδηση του θανάτου της Λιολιώς Κολυπέρα σκορπίζει θλίψη και βαθιά συγκίνηση σε όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Η γυναίκα σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου, που ενέπνευσε εκατοντάδες άλλες γυναίκες με το δυναμισμό, τη μαχητικότητα και την ψυχική της δύναμη, νικήθηκε από τον κορωνοϊό. Το φωτεινό παράδειγμα της διαδρομής της όμως δεν μπορεί να το νικήσει κανείς. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως άσβεστο φως ζωής και ελπίδας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σε όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα.

    Χαράλαμπος Μπονάνος: Το εγώ της το είχε αντικαταστήσει από το εμείς

    “Η Λιολιω έδωσε μια γενναία μάχη, χρονια τώρα με την ασθένεια, με τον καρκίνο, νικήθηκε όμως από τον εφιάλτη τον ύπουλο του κορωνοιου, γιατί βρήκε έναν εξασθενημένο οργανισμό, που δεν σεβάστηκε όμως έναν γενναίο άνθρωπο, μια γυναίκα που το εγώ της το είχε αντικαταστήσει από το εμείς. Από την προσφορά στην μικρή μας κοινωνία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

    “Ηταν παντού, δίπλα σε όλους. Το χαμόγελό της, η αγκαλιά της και η γενναία ψυχή της όμως θα είναι εδώ. Έστω και νοερά για όλους όσοι τη γνωρίσαμε. Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας Λιολιώ Κολυπέρα” ανάρτησε η Βασιλική Γούλα.

    Η Άννα Μαρία Ρογδάκη έγραψε: Όχι δεν έφυγες νικημένη. Εσένα δεν μπορούσε τίποτα να σε νικήσει. Εσύ, η λογική, η αγωνίστρια, η δίκαιη, η Λιολιώ της Πάτρας, αυτή που μπορούσε να σηκώσει στα χέρια της τον ατέλειωτο πόνο. Όχι, εσύ δεν έτρεφες αυταπάτες. Εσύ ήσουν το αστέρι που πήγε να μας φωτίσει σε στιγμές μεγάλου σκότους. Εσύ ήθελες αγκαλιές και εξωστρέφεια. Εσύ τον νίκησες τον ιό γιατί απλά δεν μπορείτε να συνυπάρχετε. Εσύ η αιώνια λαμπερή. Όσο για εμένα τη φίλη της. Μη με ρωτάτε. Πονάει η απώλεια. Πονάει, γιατί δεν θα ακούσω το πηγαίο γέλιο σου σε κάθε αστείο. Γιατί δεν θα με συμβουλεύεις. Γιατί δεν θα γελάς με το πείραγμα της Ντόρας μας όταν φορούσαμε όλα τα κολιέ μαζί. Δεν θα σε δω με τα καπέλα σου στην Πάτρα. Εγώ όμως θα περιμένω να ανταμώσουμε. Και θα γελάω πίκρα γιατί πας να συναντήσεις πολλούς αγαπημένους μας. Και θα ζηλεύω για την παρέα σας! Εσείς είστε περισσότεροι πια. Από σήμερα τα λιμάνια θα είναι ακόμα πιο ροζ. Όπως το ήθελες εσυ! Λιολιώ μου”!

    Δήμαρχος Πατρέων: Στο διάβα της ζωής της δεν πέρασε απαρατήρητη.

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την θλιβερή είδηση θανάτου της Λιολιώς Κολυπέρα, δήλωσε:

    «Μια μαχήτρια για την πρόληψη του καρκίνου, την υπεράσπιση της υγείας όλων των ανθρώπων, η Λιολιώ Κολυπέρα, έφυγε από κοντά μας.

    Στο διάβα της ζωής της δεν πέρασε απαρατήρητη. Το αντίθετο. Με τα χαρίσματά της έδωσε δύναμη στο κίνημα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και όχι μόνο.

    Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα της, όλοι μαζί οι συνοδοιπορούντες, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες, ώστε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας, να ξεκινά από την πρόληψη και να διασφαλίζει την έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία, αν χρειαστεί.

    Δυστυχώς Λιολιώ, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβρη, δεν θα είσαι κοντά μας για να χαρείς τις εικαστικές παρεμβάσεις του Δήμου μας, που έγιναν με την δική σου συνεργασία και παρέμβαση.

    Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους σου, τον σύζυγο και τα παιδιά σου, στους οικείους και στους φίλους σου. 

    Γρ. Αλεξόπουλος: Έφυγε μια μεγάλη αγωνίστρια, ένα άνθρωπος γενναίος και ακαταπόνητος

    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας Γρηγόρης Αλεξόπουλος αναφέρει:

    Έφυγε μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής, ένας άνθρωπος γενναίος, δοτικός και ακαταπόνητος. Η Λιολιώ Κολυπέρα  υπήρξε ένας φωτεινός φάρος προσφοράς στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο και ταυτόχρονα ένας φάρος αισιοδοξίας και δύναμης.

    Είχα την τιμή να συνεργαστώ επί χρόνια τόσο με την  ίδια προσωπικά όσο και με το «Άλμα Ζωής» του οποίου υπήρξε «ψυχή» και ακούραστη εργάτρια και να διαπιστώσω την τεράστια ψυχική της δύναμη που γινόταν τείχος προστασίας για όλες τις γυναίκες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο, για όλες τις γυναίκες που δίνουν μάχες, για όλες τις γυναίκες που κοιτάζουν ψηλά, ακολουθώντας ένα στόχο ή ένα όνειρο.

    Η απώλεια είναι μεγάλη, για την Πάτρα, για την κοινωνία, για όλους όσοι την γνωρίσαμε, την αγαπήσαμε και διδαχτήκαμε από αυτή πίστη, δύναμη και ελπίδα.

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της αλλά και στην δεύτερη  οικογένειά της το «’Αλμα Ζωής» που θα συνεχίσει το έργο της κρατώντας τη μνήμη της ζωντανή και τη Λιολιώ πάντα ανάμεσά μας.

    “Η Πάτρα πενθεί. «Έφυγε» η ΛΙΟΛΙΩ ΚΟΛΥΠΕΡΑ.
    «Έφυγε» η προσωποποίηση του Αγώνα για Ζωή, με την Τεράστια Δύναμη και το Μεγάλο Χαμόγελο.
    Το «Άλμα Ζωής», έχασε την ψυχή του.
    Καλό ταξίδι Λιολιώ μας, όλοι μας θα σε θυμόμαστε με Σεβασμό και Αγάπη.” γράφει ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης

    Στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας αναφέρει: “Η Λιολιώ Κολυπέρα έχασε τη μάχη στα μαρμαρένια αλώνια.
    Ανήκε στους ανθρώπους της προσφοράς που διαθέτουν μεγαλείο ψυχής και αστείρευτο απόθεμα αγάπης για το συνάνθρωπο.
    Η ΔΕΕΠ ΑΧΑΪΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.”

    Αντίο σε μια ατρόμητη μαχήτρια της ζωής ΛΙΟΛΙΩ ΚΟΛΥΠΕΡΑ.
    “Αντλούμε διδάγματα από την αγωνιστική πορεία σου , και να είσαι σίγουρη πως στα χνάρια σου βαδίζουν και θα βαδίσουν πολλοί, το ίδιο αποφασισμένοι με εσένα.
    Είναι σίγουρο δεν θα ξεχαστείς, όπως και το έργο σου και η συνέχειά του.
    Ας είναι καλό το τελευταίο αυτό μεγάλο κ αλλιώτικο ταξίδι σου στου Κυρίου τις αυλές.
    Ως επί της Γης κ εν Ουρανών!
    Εκεί ψηλά…θα ξανά συναντηθούμε όλοι μαζί !
    Ειλικρινή συλλυπητήρια στον σύζυγο Γιώργο ,τα παιδιά της και στο ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ!” αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

    Δύσκολη η σημερινή ημέρα για όλους εμάς που εκπροσωπούμε την Υγεία. Μια δυνατή και δυναμική γυναίκα έφυγε από κοντά μας, έφυγε από την παλαίστρα της ζωής, όπου είχε κερδίσει πολλές δικές της και ξένες μάχες με τον καρκίνο.

    Το αγωνιστικό της αποτύπωμα, όπως και η έντονη αγάπη της για ζωή και αισιοδοξία, θα σηματοδοτεί πάντα το πεδίο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης κατά του καρκίνου.

    Χάραξε έναν δρόμο μαχητικότητας με γνώμονες  την υπομονή, την επιμονή και τη δράση για να αφυπνίσει σε όλες τις γυναίκες την αγάπη για τον εαυτό τους, το σώμα τους και τη μοναδικότητά τους. 

    Κατάφερε να αφυπνίσει  το δημόσιο ενδιαφέρον για συλλογικές παρεμβάσεις κατά του καρκίνου κινητοποιώντας φορείς και  οργανώσεις  και εδραιώνοντας μονοπάτια προληπτικής ιατρικής για κάθε γυναίκα, κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτου κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, με απόλυτο σεβασμό στην γυναικεία αξιοπρέπεια και στην διατήρηση της ανθρώπινης ζωής!

    Λιολιώ, θα σε θυμάμαι χαμογελαστή, δραστήρια, δυναμική και μάχιμη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αχαϊκής γης που θα σε σκεπάσει. 

    Καλό Ταξίδι !!!

    Αναζητήστε μας στις Ειδήσεις Google

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα