Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιακήρυξη χιλιάδων γιατρών κατά κυβερνήσεων για τον Covid-19: Τις κατηγορούν για εγκλήματα...

    Διακήρυξη χιλιάδων γιατρών κατά κυβερνήσεων για τον Covid-19: Τις κατηγορούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

    Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει 10.700 γιατροί και επιστήμονες – Ανάμεσα τους και Έλληνες.

    Παγκόσμιο «σεισμό» έχει προκαλέσει η διακήρυξη που υπέγραψε μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων πριν από λίγες ημέρες, με την οποία κατηγορούν κυβερνήσεις, «ειδικούς» και γενικώς όσους πήραν τα μέτρα για τον Covid-19, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το childrenshealthdefense οι γιατροί τους κατηγορούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γιατί αποτρέπουν την πρόληψη της χρήσης σημαντικών θεραπειών για την σωτηρία των ασθενών τους και στρέφουν τα βέλη τους προς όσους επέβαλαν μαζικούς εμβολιασμού.

    Οι υπογράφοντες κατηγορούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι επέβαλαν μια στρατηγική θεραπείας «για όλους», με αποτέλεσμα την «άσκοπη ασθένεια και θάνατο» και όχι «την υποστήριξη των θεμελιωδών εννοιών της εξατομικευμένης θεραπείας».

    Να σημειώσουμε πως η δήλωση συντάχθηκε από γιατρούς και επιστήμονες κατά την Σύνοδο Κορυφής για τον Covid-19 στην Ρώμη και ήδη έχουν υπογράψει 10.700 γιατροί (πριν μια εβδομάδα ήταν περίπου 4.000). Οι υπογράφοντες είναι επαγγελματίες υγείας, πολλοί από τους οποίους μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά Covid-19, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και Έλληνες, όπως ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης. 

    Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για τον Covid-19 αναφέρει μεταξύ άλλων:

    «Παρόλο που οι υπογράφοντες την δήλωση διαφέρουν ως προς τις ειδικότητές τους, τις φιλοσοφίες θεραπείας και τις ιατρικές τους απόψεις, έχουν ξεσηκωθεί για να πάρουν μια συλλογική θέση ενάντια στα αυταρχικά μέτρα εταιρειών, ιατρικών ενώσεων και κυβερνήσεων και των αντίστοιχων οργανισμών τους. Ο στόχος της δήλωσης είναι να ανακτήσουν τον ηγετικό τους ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας».

    H διακήρυξη αναφέρει

    «Η Διακήρυξη των Ιατρών διαβάστηκε για πρώτη φορά στην Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη, εν μέσω έκρηξης ενεργούς υποστήριξης από ιατρικούς επιστήμονες και γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι επαγγελματίες δεν περίμεναν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με απειλές για την δουλειά τους, με δολοφονία χαρακτήρων, με λογοκρισία εγγράφων και ερευνών, με αποκλεισμό λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα, με χειραγώγηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, με απαγόρευση κλινικών δοκιμών και παρατηρήσεων ασθενών και με την αλλαγή του επαγγελματικού τους ιστορικού και επιτευγμάτων τους σε ακαδημαϊκά και μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

    Χιλιάδες έχουν πεθάνει από τον COVID λόγω της άρνησης σε σχέση με την χρήση της πρώιμης θεραπείας για την σωτηρία των ασθενών. Η Διακήρυξη είναι μια κραυγή μάχης από γιατρούς που αγωνίζονται καθημερινά για το δικαίωμα στην θεραπεία των ασθενών τους και το δικαίωμα των ασθενών να λαμβάνουν αυτές τις θεραπείες – χωρίς φόβο παρεμβολών, αντιποίνων ή λογοκρισίας από την κυβέρνηση, τα φαρμακεία, τις φαρμακευτικές εταιρείες και την μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

    Οι υπογράφοντες δημιούργησαν μια πλατφόρμα πληροφοριών «για γιατρούς-και μόνο επιστήμονες», ώστε οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για τις οικογένειές τους «χωρίς διακοπή, χειραγώγηση, πολιτικοποίηση ή κέρδος από εξωτερικές δυνάμεις που υπερβαίνουν την σχέση γιατρού-ασθενούς».

    «ΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ 

    Για να μην κουράζονται, οι συμπαθείς, επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση μου, τους λέω ότι συμμετέχω στην διεθνή διακήρυξη των ιατρών για την αποκατάσταση της

    Αξιοπρέπειας και Αξιοπιστίας των Ιατρών και της Ιατρικής.https://b6930bca89fa7ceb0902a3e3b98dde96.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

    Έχω υποχρέωση να στηρίξω την Ιατρική που αποτελεί το αποκούμπι του Ανθρώπου και δη του Φτωχού. Αυτήν που εξαθλιώνεται και απαξιώνεται συστηματικά.

    Παραθέτω μια πρόχειρη μετάφραση:

    ΔΗΛΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΙΤΑΛΙΑ

    Διεθνής Συμμαχία Ιατρών και Ιατρικών Επιστημόνων, Σεπτέμβριος, 2021

    Εμείς οι γιατροί του κόσμου, Ενωμένοι και Πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτη, αναγνωρίζοντας ότι η Ιατρική, που όπως ξέρουμε, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής:

    ΕΝΩ, είναι ύψιστη ευθύνη και καθήκον μας να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα, την τέχνη και την επιστήμη της Ιατρικής.

    ΕΝΩ, υπάρχει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην αρμοδιότητα μας να φροντίζουμε τους ασθενείς μας.

    ΕΝΩ, οι υπεύθυνοι χάραξης δημόσιας πολιτικής επέλεξαν να επιβάλουν μια στρατηγική «ένα μέγεθος για όλους», με αποτέλεσμα την πρόκληση άσκοπης ασθένειας και θανάτων, αντί να υποστηρίζουν τις θεμελιώδεις έννοιες της εξατομικευμένης, προσωποποιημένης προσέγγισης της περίθαλψης των ασθενών, η οποία αποδεδειγμένα είναι pio ασφαλής και πιο αποτελεσματική.

    ΕΝΩ, οι γιατροί και οι άλλοι υγειονομικοί, που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους σχετικά με την επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία και τη φαρμακολογία, είναι συχνά πρώτοι που θα εντοπίσουν νέες, δυνητικά σωτήριες θεραπείες.

    ΕΝΩ, οι γιατροί αποθαρρύνονται ολοένα και περισσότερο από τη συμμετοχή σε ανοιχτό επιστημονικό διάλογο και στην ανταλλαγή ιδεών για τις νέες και αναδυόμενες ασθένειες, όχι μόνο θέτοντας σε κίνδυνο την ουσία του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά το πιο σημαντικό, και πιο τραγικό, τη ζωή των ασθενών μας.

    ΕΝΩ, χιλιάδες γιατροί εμποδίζονται να παρέχουν θεραπεία στους ασθενείς τους, ως αποτέλεσμα των φραγμών που έχουν τοποθετηθεί στα φαρμακεία, στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθιστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης ανίσχυρους να προστατεύςουν τους ασθενείς τους ενάντια σε ασθένειες.

    Οι γιατροί είναι τώρα αναγκασμένοι να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να πάνε, απλά , στο σπίτι (επιτρέποντας έτσι στον ιό να αναπαραχθεί) και να επιστρέψουν όταν έχει επιδεινωθεί η ασθένειά τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες περιττούς θανάτους ασθενών, λόγω αποτυχίας της πρώιμης εφαρμογής θεραπείας.

    ΕΝΩ, αυτό δεν είναι φάρμακο.  Αυτό δεν είναι φροντίδα.  Αυτές οι πολιτικές ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    ΤΩΡΑ , ΕΙΝΑΙ:

    ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ότι η σχέση γιατρού-ασθενούς πρέπει να αποκατασταθεί.  Η καρδιά της ιατρικής είναι αυτή η σχέση, η οποία επιτρέπει στους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους και τις ασθένειές τους, να διαμορφώσουν θεραπείες που δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ ο ασθενής είναι ενεργός συμμετέχων στη φροντίδα του.

    ΞΕΚΑΘΑΡΟ είναι, ότι πρέπει να τερματιστεί η πολιτική εισβολή στην πρακτική της ιατρικής και στη σχέση ιατρού/ασθενούς.  Οι γιατροί και όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής χωρίς φόβο δίωξης, λογοκρισίας, συκοφαντίας ή πειθαρχικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής απώλειας της  άδειας τους, των νοσοκομειακών αξιωμάτων τους, απώλειας ασφαλιστικών συμβάσεων τους και των παρεμβολών κρατικών φορέων  και οργανώσεων- οι οποίες μας εμποδίζουν περαιτέρω να φροντίζουμε ασθενείς που έχουν ανάγκη.  Περισσότερο από ποτέ, το δικαίωμα και η δυνατότητα ανταλλαγής αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων, τα οποία διευρύνουν την κατανόηση της ασθένειας, πρέπει να προστατεύονται.

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, ότι οι γιατροί πρέπει να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν θεραπεία, τηρώντας την αρχή ΠΡΩΤΙΣΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΑΠΤΕΤΕ. Δεν επιτρέπεται να απαγορεύεται στους γιατρούς να συνταγογραφούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες.  Αυτοί οι περιορισμοί εξακολουθούν να προκαλούν περιττές ασθένειες και θάνατο.  Τα δικαιώματα των ασθενών, αφού ενημερωθούν πλήρως για τους κινδύνους και τα οφέλη κάθε θεραπευτικής επιλογής, πρέπει να αποκατασταθούν για να έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν αυτές τις θεραπείες.

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους γιατρούς του κόσμου και όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συμμετάσχουν σε αυτόν τον ευγενή σκοπό, προσπαθώντας να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό στην ιατρική.

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους επιστήμονες του κόσμου, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στη βιοϊατρική έρευνα και τηρούν τα υψηλότερα ηθικά και δεοντολογικά πρότυπα, να επιμείνουν στην δυνατότητα τους να διεξάγουν και να δημοσιεύουν αντικειμενική, εμπειρική έρευνα χωρίς φόβο αντιποίνων για την καριέρα, τη φήμη και τα μέσα διαβίωσής τους .

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους ασθενείς, που πιστεύουν στη σημασία της σχέσης γιατρού-ασθενούς και στην ικανότητα να είναι ενεργά συμμετέχοντες στη φροντίδα τους, να απαιτούν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα βασισμένη στην επιστήμη.

    ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, οι κάτωθι, υπογράφουν την παρούσα Δήλωση την ημερομηνία που γράφτηκε για πρώτη φορά.
    Υπογράψετε, όσοι Υγειονομικοί συμφωνείτε.

    Η υπογραφή είναι απόρρητη». 

    Η ανάρτηση του Δ.Γάκη: 

    πηγές:defencenet.gr  pronews.gr  choratouaxoritou.gr   newsbase.gr

    Αναζητήστε μας στις Ειδήσεις Google

    Τα άρθρα μας αλιεύονται  από αξιόπιστες πηγές (Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργών, Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της…

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα