111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΥγείαΑπλοί τρόποι να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας

Απλοί τρόποι να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας

Σε μεγάλο βαθμό, τον χειμώνα κρατάμε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά. Όμως και πάλι, εκεί, καραδοκούν η υγρασία και η σκόνη.

Περνάμε πολύ χρόνο στο καταφύγιό μας – στο σπίτι. Αν και οι περισσότεροι υποθέτουν ότι η ρύπανση βρίσκεται μόνο έξω, ο αέρας το σπιτιού μας μπορεί να είναι επίσης μολυσμένος. Σε μεγάλο βαθμό, τον χειμώνα κρατάμε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά. Όμως και πάλι, εκεί, καραδοκούν η υγρασία και η σκόνη.

Χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, πολλές φορές, παρουσιάζουμε συμπτώματα όπως φτέρνισμα, δύσπνοια, ζάλη ακόμα και ναυτία και μπορούν να επιδεινωθούν με τα χρόνια.

Πώς να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού μας;

Φοράμε μάσκα και αερίζουμε σε συνθήκες εργασίας

Αν πρόκειται να κάνετε εργασίες στο σπίτι σας, όπως το να βάψετε, να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή άλλα σκληρά καθαριστικά, ακόμα και σε περιπτώσεις διόρθωσης των υδραυλικών ή ξύλινων και άλλων κατασκευών, φορέστε μάσκα ώστε να προστατευτείτε αρχικά εσείς από τη σκόνη και τις ουσίες και στη συνέχει αερίστε καλά το δωμάτιο εργασίας.

Αποφύγετε να ανοίγετε τα παράθυρα το πρωί για πολλές ώρες

Όσοι παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα αλλεργίας, χρειάζεται να μείνουν μακριά από την σκόνη και την γύρη που μεταφέρονται συνήθως εντονότερα τις πρωινές ώρες. Αυτά σε συνδυασμό με τον ήλιο και τον αέρα, δημιουργούν συμπτώματα όπως φτέρνισμα, καταρροή και φαγούρα, καθώς εισέρχονται μέσω των παραθύρων στο σπίτι μας.

Αλλάξτε τα ρούχα και κάντε μπάνιο όταν επιστρέφετε σπίτι

Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι να μπαίνουμε σπίτι και να καθόμαστε με τα ρούχα και τα παπούτσια στον καναπέ μας ή να κάνουμε κάποια εργασία, πριν τελικά αλλάξουμε ρούχα ή κάνουμε μπάνιο. Όμως, τα ρούχα μας μεταφέρουν στο σπίτι σκόνη, μικροσωματίδια και γύρη από το εξωτερικό περιβάλλον και ακόμα και 10 λεπτά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Όταν επιστρέφετε σπίτι, βγάλτε άμεσα τα παπούτσια (ειδικά αν ζείτε σε πόλη), πλένετε τα χέρια σας και κάντε ένα μπάνιο.

Μειώστε το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

Ένας από τους κύριους παράγοντες μόλυνσης του αέρα του σπιτιού είναι το τσιγάρο. Ο καπνός που εκλύεται και από το ηλεκτρονικό τσιγάρο απελευθερώνει χημικά που συνδέονται με παθήσεις της αναπνευστικής οδού και των πνευμόνων. Αν έχετε ένα δωμάτιο που έχει εκτεθεί σε καπνό τσιγάρου, βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε τα υφάσματα και τα χαλιά συχνά, καθώς εκεί είναι που συλλέγεται ο καπνός. Οι τοίχοι επίσης συγκρατούν τη σκόνη και τα υπολείμματα του καπνού.

Πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου με καυτό νερό και χλωρίνη μία φορά το μήνα

Διατηρήστε το μπάνιο σας χωρίς μούχλα και υγρασία για να αποφύγετε αναπνευστικά προβλήματα. Αερίστε συχνά το μπάνιο σας ή χρησιμοποιείτε τον εξαερισμό. Πλένετε τακτικά τις επιφάνειες και μην ξεχνάτε την κουρτίνα του μπάνιου, η οποία συγκρατεί όλα τα βακτήρια και την υγρασία από το νερό. Μπορεί να μη φαίνεται, αλλά δυστυχώς είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου. Βγάλτε τη, βάλτε τη σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και χλωρίνη, ώστε να απολυμανθεί.

Αναζητήστε μας στις Ειδήσεις Google

Τα άρθρα μας αλιεύονται  από αξιόπιστες πηγές όπως: Γραφείο Προέδρου Δημοκρατίας, Γραφείο Πρωθυπουργού, Γραφεία Υπουργών, Μελών της Βουλής των Ελλήνων, Μελών του Ευρωκοινοβουλίου, Κρατικές Υπηρεσίες, Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας… Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της….

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα