111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔήμος Κηφισιάς: Πανηγυρική επαναφορά στα κούλουμα 2023

Δήμος Κηφισιάς: Πανηγυρική επαναφορά στα κούλουμα 2023

Ύστερα από δύο χρόνια αποχής η παράδοση προς τιμήν της πρώτης μέρας της Σαρακοστής επιστρέφει στον Δήμο Κηφισιάς και μάλιστα πανηγυρικά.

Ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου στην ύπαιθρο, ως είθισται, θα λάβει χώρα στο πάρκο “Ανδρέα Παπανδρέου” της Νέας Ερυθραίας.

Μέγας πρωταγωνιστής της ημέρας ο χαρταετός, ενώ σε γαστριμαργικό επίπεδο τον συναγωνίζονται λαγάνα, ταραμοσαλάτες, χαλβάς, ελιές, θαλασσινά, ντολμαδάκια γιαλαντζί, τουρσί και φασολάδα δίχως λάδι που φτιάχνεται επί τόπου από τους εργαζομένους του Δήμου μας!

Η ταυτότητα της μεγάλης αυτής λαϊκής εορτής, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, κατ’ άλλους έχει Αθηναϊκή καταγωγή και κατ’ άλλους Βυζαντινή. Στην Κωνσταντινούπολη γιορταζόταν έντονα από πλήθος κόσμου σε έναν από τους επτά λόφους της Πόλης.

Ο Δήμος Κηφισιάς πανέτοιμος με γιορτινή διάθεση, σας περιμένει όλους με τις οικογένειές σας προκειμένου να τιμήσετε τη μεγάλη αυτή παραδοσιακή και με θρησκευτική χροιά εορτή, τρώγοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες έχουν επιστρατευθεί για την διασκέδασή σας. Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, που συμβαίνει να είναι και συνδημότης μας, θα έχει τον πρώτο λόγο με το …θαυματουργό μπουζούκι του. Ενώ στα μικρόφωνα ο κοσμοαγάπητος Στέλιος Διονυσίου θα ερμηνεύσει παλιά και νέα χρυσά του ακούσματα καθώς και πολλά και του αείμνηστου Στράτου μας! Μαζί τους και το ‘αηδόνι’ του ελληνικού πενταγράμμου, η Ελεάνα Παπαϊωάννου. Το μαντήλι του χορού θα το κρατάει το Επίλεκτο Τμήμα Παραδοσιακών χορών της διακεκριμένης κυρίας του είδους, Δέσποινας Σκέρλου και όσοι πιστοί του εθίμου προσέλθετε!

Αναζητήστε μας στις Ειδήσεις Google

Τα άρθρα μας αλιεύονται  από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας.Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της.

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα