Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκτακτη ανακοίνωση: Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας  για 24 Δήμους της...

    Έκτακτη ανακοίνωση: Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας  για 24 Δήμους της Αττικής – Διπλός ο κίνδυνος για την Αθήνα

    Η απόφαση ελήφθη από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι να προχωρήσουν άμεσα σε έργα καθαρισμού και αποκατάστασης των υδατορεμάτων για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

    Η απόφαση ελήφθη με την έγκριση της Προεδρίας της Κυβέρνησης και έχει ως στόχο η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιοι δήμοι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση στη διενέργεια έργων καθαρισμού και αποκατάστασης των υδατορεμάτων ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

    Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Πιο συγκεκριμένα, σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται:

    • Για τον Κηφισό οι δήμοι: Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αθηναίων, Φιλαδέλφειας, Μοσχάτου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, και Πειραιά.

    Για το υδατόρεμα Ποδονίφτη οι δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Αθηναίων.

    Για το υδατόρεμα Εσχατιάς οι δήμοι: Φυλής, Ιλίου, Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

    «Το πόρισμα του επιτόπιου ελέγχου που κάναμε στον Κηφισό για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε -με την έγκριση της Προεδρίας της Κυβέρνησης- σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, βάσει του Νόμου 4662. Αφορά σε όλους τους δήμους που διασχίζουν τα ρέματα του Ποδονίφτη και της Εσχατιάς, όπως και στον Κηφισό από το Κρυονέρι έως το Μοσχάτο. Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι μπορούν να προχωρήσουν χωρίς καμία πλέον καθυστέρηση στη δημοπράτηση των έργων καθαρισμού και αποκατάστασης της κοίτης των ρεμάτων και του Κηφισού», σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

    «Ξεκαθαρίζω ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, αλλά έχει ιερή υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες. Και αυτό θα κάνει», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

    Αναζητήστε μας στις Ειδήσεις Google

    Τα άρθρα μας αλιεύονται  από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα