Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠέρασε με τις ψήφους της Ν.Δ. το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Πέρασε με τις ψήφους της Ν.Δ. το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Με τις ψήφους της Ν.Δ. έγινε δεκτό αργά το βράδυ της Τρίτης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης, οικονομική και διοικητική διαχείριση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Το νομοσχέδιο καταψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, η Νίκη, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι Σπαρτιάτες. 

Κατά τη συζήτηση, η κυβέρνηση δέχτηκε ολομέτωπη επίθεση, καθώς τα κόμματα είχαν ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αρμόδια Επιτροπή, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι το έφερε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπεραμύνθηκαν του νομοσχεδίου για την «αναμόρφωση της διακυβέρνησης» δήμων και περιφερειών, που καταργεί τις Οικονομικές Επιτροπές, τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, τις κοινωφελείς επιχειρήσεις μέσω των οποίων οι δήμοι ασκούσαν κοινωνική πολιτική, τις σχολικές επιτροπές, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος, και πάνω από 500 ΝΠΔΔ, όπως τα ΚΑΠΗ, που μεταφέρονται στο οργανόγραμμα των δήμων.

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα