Κοτόπουλο με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

0
94

Υλικά για 4 μερίδες:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ροδίσουν για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε αμέσως τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, γυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ροδίσουν για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε αμέσως τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, γυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια Απάντηση

avatar
  Γραφτείτε  
Ειδοποίηση για