Κοτόπουλο με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

251

Υλικά για 4 μερίδες:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ροδίσουν για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε αμέσως τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, γυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ροδίσουν για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε αμέσως τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι, γυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.