Όλες οι πληροφορίες και οι βεβαιώσεις θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση forma.gov.gr

0
478

Η κυβέρνηση αναρτά το forma.gov.gr (το βράδυ) όπου όλες οι οδηγίες αναφέρονται αναλυτικά. Εκεί μπορεί να βρει τους δύο τύπους εγγράφων, στις οποίες πρέπει να δηλώνουν την κίνησή τους.

Όλες οι πληροφορίες και οι βεβαιώσεις θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση forma.gov.gr που θα τεθεί σε λειτουργία σήμερα (22/03/2020) το βράδυ.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης των Κρίσεων τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών από Δευτέρα 23/3/2020 έως 6-4-2020 στις 6:00 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις και εξουσιοδοτημένο προσωπικό Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η κυκλοφορία των πολιτών επιτρέπεται για τους ακολούθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους
🔗Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και μόνο
🔗Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στο γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
🔗Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
🔗Μετάβαση στην τράπεζα στον μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
🔗Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκης
🔗Μετάβαση σε τελετή (πχ κηδεία, γάμος, βάφτιση), υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος και μόνο
🔗Σωματική άσκηση σε εξωτερικό ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5μ
🔗Σε κάθε όχημα επιτρέπεται μόνο ο οδηγός και ως ένα άτομο
🔗Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας

Η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους στην κίνηση των πολιτών. Επιπλέον, η δημοτική αστυνομία, οι λιμενικές αρχές και η εθνική αρχή διαφάνειας συμμετέχουν όπου χρειάζεται στο ελεγκτικό έργο.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους, την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και την απαραίτητη βεβαίωση κίνησης, ενώ για κάθε παράβαση που εντοπίζεται θα υποβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150ευρώ.

📍Η βεβαίωση κίνησης τύπου Α αφορά τις μετακινήσεις των εργαζομένων. Συμπληρώνεται 1 φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη.
📍Η βεβαίωση κίνησης τύπου Β αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η οποία συμπληρώνεται για κάθε μεμονωμένη κίνηση.

Θα υπάρχουν τρεις εναλλακτικές διαδικασίες για την τύπου Β βεβαίωση.
🔗Ο πρώτος είναι η φόρμα,
🔗ο δεύτερος είναι ένα λευκό χαρτί,
🔗ο τρίτος είναι η αποστολή SMS στο 13033, όπου γράφει έναν αριθμό, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του. Τo SMS αυτό είναι δωρεάν και οι πάροχοι δεν θα κρατούν τα δεδομένα.

Aνακοινώσεις για τον αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας και την απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια

Live | Aνακοινώσεις για τον αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας και την απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Δημοσιεύτηκε από Ελληνική Κυβέρνηση στις Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020