Υλικά για 6 άτομα
½ φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. γάλα
1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 γεμάτο κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και επιπλέον για άλειμμα
2 μεγάλα αβγά χωρισμένα και 1 ασπράδι σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το γάλα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το βούτυρο και τους κρόκους του αβγού και ανακατεύετε το μίγμα με το σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Χτυπάτε χώρια τα 3 ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν καλά και προσθέτετε τμηματικά το υπόλοιπο ¼ φλ. ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.
Ψήνετε τις μικρές πουτίγκες μέχρι η επιφάνειά τους να ροδίσει ελαφρά, για 20-25 περίπου λεπτά.
Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο για 10 περίπου λεπτά και τις σερβίρετε χλιαρές.