Ο καθαρισμός του βρόμικου φούρνου σας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολος από ότι με αυτό το κόλπο!

0
404

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν το φούρνο σε καθημερινή βάση. Η προετοιμασία λιπαρών τροφών, μπορεί γρήγορα να προκαλέσει συσσώρευση βρομιάς ,στα περίφημα εξαιρετικά δύσκολα στο να καθαριστούν ράφια του φούρνου. Αυτή η περιοχή λόγω της δυσκολίας στο καθάρισμα, συχνά παραμελείται , πράγμα που σημαίνει ότι όταν φτάσετε στο σημείο να θελήσετε να το κάνετε, θα είναι πολύ δύσκολο να την κάνετε αστραφτερή όπως και πριν!

Φανταστείτε πόσο δύσκολος θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός των επαγγελματικών φούρνων στις κουζίνες εστιατορίων!

Σίγουρα όμως, θα υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε, χωρίς να τρίβετε ώρες ατελείωτες. Ενώ μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε ακριβά προϊόντα καθαρισμού, υπάρχει και ένας πολύ φθηνότερος και λιγότερο κουραστικός τρόπος για να καθαρίσετε τα ράφια του φούρνου σας, με λίγα μόνο βήματα.

Αυτό το κόλπο είναι εξαιρετικά εύκολο!

Θα χρειαστείτε μια μπανιέρα ή ένα μεγάλο δοχείο, στο οποίο θα μπορέσετε να τοποθετήσετε τη σχάρα του φούρνου για να τη μουλιάσετε.

Βάλτε μαντηλάκια στεγνωτηρίου στο κάτω μέρος της μπανιέρας, τοποθετήστε τη σχάρα πάνω τους και γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί η σχάρα.

Προσθέστε μισό φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το ράφι να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου βοηθούν στη διάσπαση του δεσμού μεταξύ της βρομιάς και της σχάρας του φούρνου, χάρη στην απαλότητα του υφάσματος και τις αντιστατικές τους ιδιότητες. Θα μπορέσετε έτσι το επόμενο πρωί να σκουπίσετε το ράφι με ευκολία!