Όταν θέλουμε να φάμε ελαφριά ειδικά το βράδυ. Κάθε φορά όμως η ίδια ερώτηση. Τι να φάμε πάλι σήμερα; Μια ιδανική λύση είναι να κάνετε πατατοσαλάτα! Γίνεται εύκολα, γρήγορα, μπορείτε να βάλετε ότι υλικά θέλετε μέσα και κυρίως είναι πεντανόστιμη και δροσιστική!
Η πατάτα είναι πλούσια σε άμυλο κι αποτελεί πηγή πολλών θρεπτικών στοιχείων. Σπάνια συναντάς κάποιον στον οποίο δεν αρέσουν οι πατάτες και κυρίως οι τηγανιτές. Εάν θες να σταματήσεις τα τηγανιτά αλλά δεν μπορείς να πεις αντίο στις τηγανιτές πατάτες,
Πεντανόστιμη Πατατοσαλάτα
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό πατάτες, περίπου όλες όμοιες στο μέγεθος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο,ψιλοκομμένο
- 5 μικρές φέτες χοντρές σαλάμι πάριζα
- 3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- λίγο ξύδι
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά και τις βάζετε με το φλοιό σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Προσθέτετε αλάτι, βάζετε το μάτι στην δυνατή φωτιά και βράζετε για 30-40 λεπτά. Για να δείτε εάν έβρασαν, τρυπήστε τες με ένα πιρούνι. Έπειτα, βάλτε τες στο σουρωτήρι κι βάλτε τες στην άκρη.
Αφήνετε τις πατάτες να κρυώσουν εντελώς, τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε μικρούς κύβους και τις αλατοπιπερώνετε. Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε το κρεμμύδι, το σαλάμι κομμένο σε κύβους, το αγγουράκι και το ξύδι και τα προσθέτετε στις πατάτες. Σ’ένα πιάτο ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα και προσφέρετε τη σαλάτα κρύα. Όσο πιο πολύ μένει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμη γίνεται!