Τα μπιφτέκια στον φούρνο, είτε είναι με πατάτες, είτε είναι με ρύζι, είναι από τα αγαπημένα φαγητά τόσο των παιδιών όσο και της νοικοκυράς. Είναι εύκολα, δεν χρειάζονται τηγάνι και από γεύση δεν το συζητώ, μούρλια! Το μυστικό, βέβαια, στα μπιφτέκια είναι να σου βγουν αφράτα και ζουμερά. Γιατί καλά τα βάζεις στο φούρνο και γίνονται, πόσες φορές σου έχει τύχει να βγουν στεγνά; Εμένα προσωπικά αρκετές.
Για αυτό έψαξα, βρήκα και έφτιαξα την πιο εύκολη συνταγή για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στον φούρνο. Σου λέω πιο ζουμερά και τέλεια ψημένα μπιφτέκια δεν έχεις ξαναφάει. Μέχρι και την έγκριση της γιαγιάς πήραν- που ξέρεις πως είναι οι γιαγιάδες. Πάρε γρήγορα χαρτί και μολύβι και σημείωσε!
Πεντανόστιμα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στον φούρνο
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 ντομάτες
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 2κ.σ ξύδι
- 1κ.σ ρίγανη
- αλάτι. πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλε το ψωμί να μουλιάζει σε νερό. Στο μεταξύ, βάλε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και τρίψε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ντομάτες- το κρεμμύδι μπορείς να το βάλεις και ψιλοκομμένο αν το προτιμάς. Θέλεις τα ζουμιά που θα βγάλουν για να μην σου βγει πολύ σφιχτός ο κιμάς. Έπειτα, αφού μαλακώσει και το ψωμί, στράγγιξε το καλά και ρίξτο και αυτό στον κιμά. Ανακάτεψε καλά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ξύδι, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζύμωσε καλά τον κιμά σου και άμα δεις ότι είναι σφιχτός, ράντισε λίγο νεράκι από πάνω. Ανακάτεψε μέχρι όλα τα υλικά να έχουν πάει παντού. Άσε για 15 λεπτά τον κιμά σου να ξεκουραστεί. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 και ξεκίνα να πλάθεις τα μπιφτέκια σου. Στρώστα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστα για 20 λεπτά γυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα! Τα μπιφτέκια σου είναι έτοιμα. Μπορείς να τα σερβίρεις με ρύζι, σαλάτα ή πατάτες- είτε στον φούρνο, είτε τηγανητές.
Tips:
Μπορείς να μουλιάσεις το ψωμί σε μισή κούπα γάλα για να γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα μπιφτέκια σου. Επίσης μπορείς να προσθέσεις δυόσμο και μαϊντανό για ακόμα περισσότερη γεύση και αρώματα. Επίσης καλό θα ήταν να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες πριν τις τρίψεις για να μην έχεις κομματάκια από την φλούδα που μπορεί να σε ενοχλήσουν